OD DANAS U LUCI BAR: Treći operater za pilotažu i privez i odvez brodova

B. Dabić

27. 07. 2020. u 15:06

ОД ДАНАС У ЛУЦИ БАР: Трећи оператер за пилотажу и привез и одвез бродова

Foto: B. Dabić

U LUCI Bar od danas je i treći operater za pilotažu i privez i odvez brodova, barsko preduzeće „preduzeće „La Pluma Barpilot& Tug Boat Service Montenegro“.

- Firma LP Bar Pilot &Tugboat Sevice Montenegro je jutros u 7: 00 zvanično uvela prvi brod sa generalnim teretom "AK BRAVE" u  luku Bar. Brodovi ove firme-remorker "Rumija“ i pilotina „„Radgost 2“ dali su asistenciju-prihvatili brod  „AK BRAVE“ pod panamskom zastavom. Brod je vezan na gat II, gde mu predstoji iskrcaj tereta,  rekao  je direktor  „La Pluma Barpilot& Tug Boat Service Montenegro“ Blažo Drešić dodajući da kompanija   ima 23 zaposlena - lučke pilote, kapetane remorkera , skipere i privezivače.

- Zaposleni su sa dužim iskistvom rada ovoga posla(pilotski servis u Luci Bar), kao i sa plovidbenim iskustvom na trgovačkim prekookeanakima brodovima, kaže   Drešić dodajući da  će novi brod imati za dva dana. 

Foto: B. Dabić

Na poslovima pilotaže,  priveza i odveza brodova, poslednjih deset godina je radila samo italijanska kompanija Ocean Montenegro . Nakon deset godina, poslove pilotaže, tegljenja, priveza i odveza brodova u Luci Bar, radiće i dve crnogorske kompanije:, „La Pluma Barpilot& Tug Boat Service Montenegro“ i ,,Jadro pilot and tug services” za šta su dobili državnu koncesiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)