RAKOČEVIĆ NIJE ŠIRIO PANIKU: Oslobađajućom presudom završen montirani politički proces protiv aktiviste DF

M. Sekulović

22. 07. 2020. u 13:41

U OSNOVNOM sudu u Bijelom Polju u sredu je sudija Radomir Kljajević izrekao oslobađajuću presudu aktivisti Demokratskog fronta Radovanu Rakočeviću, kome se optužnicom osnovnog državnog tužioca Slavenka Smolovića na teret stavljalo krivično delo izazivanje panike i nereda.

РАКОЧЕВИЋ НИЈЕ ШИРИО ПАНИКУ: Ослобађајућом пресудом завршен монтирани политички процес против активисте ДФ

Foto: Fejsbuk

Da podsetimo, po naredni Smolovića Rakočević je u aprilu bio priveden zbog toga što je na svom fejsbuk profilu, preneo vest jednog portala iz Srbije da  je predsednik Crne Gore Milo Đukanović obolio od korona virusa.

Zahtev Smolovića da se Rakočeviću odredi pritvor, sudija za istrage Osnovnog suda u Bijelom Polju je tada odbio...

- Svima je jasno da je protiv mene vođen politički montiran proces. Ovo je jedina moguća presuda, ali i jedna u nizu pobeda na putu stvaranja bolje i lepše, pre svega Crne Gore majke svih njenih građana, jednakig u obavezama ali i pravima koja treba da uživaju, kazao je Rakočević, koji je od početka litija više puta hapšen.

Foto: M. Sekulović


- Neće me slomiti, ako ni Srbe niti našu majku SPC u Crnoj Gori. Mi idemo putem pravde i ljubavi na kojem nas niko neće zaustaviti, kaže Rakočević, koji je izrazio veliku zahvalnost advokatima Milošu Kojoviću i Nikoli Baltiću, ali  i svim prijateljima i rodbini koji su od prvog dana hapšenja bili uz njega.

- Bez obzira na sva događanja i političke konotacije ovog postupka ovo je očekivana presuda.Ni jednim izvedenim dokazom nije potvrđen besmisleni i politički obojen optužni predlog. Ovo je jedan od prvih krivičnih postupaka zbog krivičnog dela pronošenje lažne vesti i izazivanja panike i nereda. Imajući u vidu praksu tužilaštva, biće jasan pokazatelj u eventualnim novim krivičnim postupcima, kazali su Baltić i Kojović.

Optužnicom protiv Rakočevića se tvrdilo da je on devetog aprila pola sata iza ponoći putem Fejsbuka preneo lažne vesti na način što je objavio tekst pod naslovom: Milo Đukanović obolio od korona virusa i ima težu kliničku sliku bolesti”. Uz kvalifikaciju djela citira se i navodno lažna vest:Milo leži bolestan od koronavirusa već dva dana i u veoma je teškom stanju, ali crnogorski državni vrh je odlučio da zataška ovu informaciju. Milo se ne pojavljuje u medijima, a zvanična saopštenja u njegovo ime šalju iz kabineta kao da je sve u najboljem redu, napisao je tada Rakočević, tvrdio je tužilac, baz obzira što je mladić preneo vest sa jednog portala...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)