NADVOŽNJAK OTKLANJA CRNU TAČKU: Radovi na pruzi Bar-Beograd biće završeni krajem septembra

B. Dabić

17. 07. 2020. u 16:19

JEDNA od crnih tačaka na pruzi Bar –Beograd, biće otklonjena izgradnjom nadvožnjaka u barskom naselju Bjeliši čiji radovi su u planiranoj dinamici i biće završeni krajem septembra.

НАДВОЖЊАК ОТКЛАЊА ЦРНУ ТАЧКУ: Радови на прузи Бар-Београд биће завршени крајем септембра

Foto: B.Dabić

Nadvožnjak  će povezati urbano jezgro Bara sa progradskim naseljem Bjeliši. Reč je o jednom o najznačajnijih infrastrukturnih objekata  koji se radi u opštni Bar, u ovoj  kalendarskoj godini.

Ukupna dužina sa pristupnim saobraćajnicama sa obe strane je je 270 metara, a dužina samog mosta 140 metara. Vrdnost projekta je 1.558.000 evra.

-Govorimo o razvoju infrastrukture, saobraćajne pre svega. Takođe,   o poboljšanju bezbednosti učesnika u saobraćaju. Svedoci smo nemilih situacija na pružnim prelazima. Na ovaj način, izgradnjom nadvožnjaka trajno rešavamo i to bezbedonosno pitanje. Ono što želim da istaknem da pored nadvožnjaka dužine 270 metara, u narednim mesecima biće nastavljeni radovi na izgradnji pristupne saobraćajnice koja će povezati Bulevar Revolucije sa ovim nadvožnjakm, kazao je predsednik opštine Bar Dušan Raičević, nakon što je danas  obišao gradilište.

Foto: B.Dabić

Bar će, kaže Raičević,   izgradnjom  te saobraćajnice dobiti još jedan novi kružni tok koji će rešiti gužve na raskrsnici Bulevar Revolucije i Ulica Rista Lekića te upotnutiti celinu novoizgrađene  saobraćajne infrastrukture,kazao je Raičević ističući sa se poštuju predviđni rokovi uprkos činjenici da cela ekonomija se suočava sa pandemijom COVID 19.

Ispred građevinske firme Fidia, inženjer Branko Terzić kaže da je nadvožnjak svrstan u složene objekte, radovi se završavaju   u planiranoj dinamici .

- Izgradnji ovakvih objekata neophodno je pristupiti odgovorno. Projekta dokumentacija je urađena kvalitetno, i u celosti je ispoštovana. Sve je pokriveno atestnom dokumentacijom. Tačno iznad pruge je polovina mosta. Most čine dve kolovozne trake širine po 3,5 metara, pešačka staza širine 1,5 metara, zatim ivične trake.Sve ukupno, širina mosta je 11,5 metara. Most će  vizuelno biti lep objekat, nadamo se i motiv na razglednicama iz Bara,  a ono što je najbitnije rešiće problematiku prelaska pruge u ovom delu barske opštine, kazao je Terzić.

Sekretar MZ Bar 4 Ljubo Đurović kaže da u naselju Bjeliši živi oko sedam hiljada stanovnika, za koje završetak nadvožnjaka znači rešavanje značajnog  pitanja u bezbednosti saobraćaja  jer je na pružnom prelazu bilo saobraćajnih nesreća i mnogo nezgoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!