POOŠTRENI USLOVI ULASKA U CRNU GORU IZ SRBIJE: Putnici i posade aviona moraju posedovati negativan PCR test

V. K. - B. D.

11. 07. 2020. u 23:56

Zbog složene epidemiološke situacije u Srbiji, Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) odlučilo je da pooštri uslove za ulazak u Crnu Goru iz Srbije osobama koji dolaze nekomercijalnim i povremenim vazdušnim saobraćajem (tzv. generalna avijacija), saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

ПООШТРЕНИ УСЛОВИ УЛАСКА У ЦРНУ ГОРУ ИЗ СРБИЈЕ: Путници и посаде авиона морају поседовати негативан ПЦР тест

Sednica NKT / Foto gov.me

Prilikom ulaska u Crnu Goru putnici i posada aviona moraju da poseduju negativan rezultat PCR testa na SARS-CoV-2 ne stariji od 72 sata, izdat od registrovane laboratorije, u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

U saopštenju Vlade Crne Gore se navodi da putnici i posada, ako borave u Crnoj Gori, moraju da poseduju rezervaciju u hotelskom smeštaju.

Operator mora da 48 sati pre planiranog dolaska podnese operatoru aerodroma na koji planira sletanje zahtjev za odobrenje leta koji, pored redovnih informacija, mora sadržati ime i prezime putnikâ i posade, ako boravi u Crnoj Gori, navodi se u saopštenju.

Operator aerodroma zadržava pravo da odobri, ili ne odobri let.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)