Amfilohije: Crkva otvorena za dijalog, a vlast je ta koja je navikla na monolog

V. K.

06. 07. 2020. u 10:08

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije saopštio je da je Crkva otvorena za dijalog o Zakonu o slobodi veroispovesti, ali da je vlast ta koja je navikla na monolog.

Амфилохије: Црква отворена за дијалог, а власт је та која је навикла на монолог

Foto: D. Milovanović

On je, gostujući na "Internet litiji" Radija Svetigore, rekao da posle Petrovdana (12. jula) nemaju šta da očekuju od vlasti.

-Mi smo otvoreni za dijalog. Crkva je po svojoj prirodi crkva dijaloga. Oni su uveli monolog, a navikli su to od svojih učitelja, kazao je mitropolit Amfilohije, izražavajući nadu da će Skupština ipak ukinuti sporne odredbe zakona.

Uoči predstojećih izbora, mitropolit je pozvao građane koji veruju u Boga da ne glasaju za one koji se "tako odnose prema Crnoj Gori".

-Predsednik je rekao da će pobediti Srpsku pravoslavnu crkvu. Kako da pobedi Crkvu Božiju? Crkva pobeđuje, pobeđuje pravda, ljubav. Poistovećivanje Crkve sa nacijom stvorilo je sekte koje postoje. I grupa srpskih nacionalista, koji poistovećuju Crkvu sa nacijom, takođe je odrasla u period marksizma, i proizvodi drugu grupu nacionalista. Ni jedni ni drugi ne znaju šta je Crkva, poručio je mitropolit Amfilohije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!