ŠKALJARCI PRIREDILI PAKLENI DOČEK KATNIĆU: Stavljen u ćeliju gde je bio general Dikić, ubrzo premešten

Novosti online

21. 04. 2024. u 14:36

BIVŠI glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, nakon što mu je sudija za istragu podgoričkog Višeg suda odredio pritvor u trajanju do 30 dana, sproveden je u Istražni zatvor u Spužu, gđe je smešten u istu ćeliju u kojoj je svojevremeno boravio nekadašnji šef srpske žandarmerije, policijski general u penziji Bratislav Dikić.

ШКАЉАРЦИ ПРИРЕДИЛИ ПАКЛЕНИ ДОЧЕК КАТНИЋУ: Стављен у ћелију где је био генерал Дикић, убрзо премештен

Foto: Arhiva

Prema nezvaničnim, ali pouzdanim saznanjima "Dana", Katnić se u toj sobi nije zadržao mnogo zbog toga što su ga provocirali i dobacivali mu navodni pripadnici "škaljarskog klana" koji se nalaze iza rešetaka.

Kako bi se izbjegle dalje neprijatnosti, tvrdi izvor lista, Katnića su prebacili u ćeliju u kojoj je do tada boravio njegov nekadašnji zamenik, sada suspendovani specijalni tužilac Saša Čađenović, koji se sumnjiči za saradnju sa "kavačkim klanom", a obuhvaćen je i novom istragom protiv svog nekadašnjeg šefa. Da bi našli adekvatan prostor za Katnića, koji inače štrajkuje glađu i odbija terapiju, Čađenovića su prebacili u drugu ćeliju.

Da je Katnić nakratko bio u ćeliji u kojoj je on svojevremeno proveo četiri i po godine, pre nekoliko dana je potvrdio i Bratislav Dikić, inače jedan od optuženih u tzv. "Državnom udaru".

Gostujući na TV Pink, Dikić je kazao da je triput štrajkovao glađu dok je boravio u istražnom zatvoru.

– Želeo sam da dokažem da sam nevin, a zahvaljujući Katniću toliko sam vremena proveo nevin u pritvoru. Zamislite toliko vremena pod stalnim Katnićevim pritiskom da priznam nešto što nisam uradio, da optužim političke lidere Srba u Crnoj Gori, Srpsku pravoslavnu crkvu... Da priznam za neko oružje koje su oni izvukli iz magacina policije... Zato sam štrajkovao, pa me je po nekoliko policajaca sa lisicama na rukama vodilo na sprat da mi silom daju infuziju – rekao je Dikić.

Za razliku od Katnića, dugogodišnji policijski funkcioner zadužen za borbu protiv organizovanog kriminala Zoran Lazović, barem prema informacijama kojima raspolaže "Dan", nije trpio nikakve provokacije od ostalih pritvorenika. On je sam u ćeliji.

(Dan)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)