FESTIVAL PRIJATELJSTVA I DOBRE ZABAVE: Mimoza dens sa 750 učesnika

V.V.

17. 03. 2024. u 14:04

Mimoza dens festival, deo 55. Praznika mimoze, treći put je organizovao hercegnovski kulturno-sportski centar Diano u saradnji sa Udruženjem umetnika Crne Gore.

ФЕСТИВАЛ ПРИЈАТЕЉСТВА И ДОБРЕ ЗАБАВЕ: Мимоза денс са 750 учесника

foto: Vuk Ilić

U Dvorani Park, skoro 12 sati plesalo je više od 750 učesnika iz Srbije, Severne Makedonije, Hrvatske, Slovenije, BiH i Crne Gore.

Nakon što je stručni žiri odgledao i ocenio sve koreografije priređeno je u Dvorani Park Gala veče nagrađenih, na oduševljenje brojne publike koja je i takmičarske nastupe pratila s pažnjom i ljubavlju prema umetnosti plesa. Tako je punih 12 sati trajala magija plesa u kojoj su svoj talenat i umeće pokazali plesači različitih uzrasnih kategorija i plesnih pravaca.

Festival je otvorio predsednik Skupštine opštine Herceg Novi, Ivan Otović naglasivši da je osim dobre organizacije i karaktera festivala  najvažnije što je reč o festivalu prijateljstva i dobre zabave.

- Herceg Novi je već navikao da ga Kulturno sportski centar Diano obraduje nagradama sa svetskih plesnih podijuma, da nas okuplja na izuzetnim koncertima tokom godine ovde u Dvorani Park, a ovaj festival je već treću godinu korak više ka profesionalizmu i promociji Herceg Novog - kazao je Otović.

Na Gala večeri nastupilo je deset najboljih, a nagrade je uručio potpredsednik Opštine Herceg Novi, Mirko Mustur.

Prvo mesto, novčanu nagradu od 500 evra  i pehar Mimoza dens festivala osvojila je koreografija „King of Broadway“ – City Jazz iz Banjaluke. Tek korak iza njih, na drugom mestu su članice KSC Diano sa koreografijom „Čekajući Godoa”, koje su nagrađene sa 300 evra, dok je treće mesto i novčanu nagradu od 200 evra zaslužila koreografija „Sun“ Art Centra iz Beograda.

Dodeljene su i specijalne nagrade beogradskog Art Centra. Učešće na festivalu koji oni organizuju u junu ove godine priznanje je za KSC Diano i koreografiju „Feeling good“, dok će na festival u Španiji, početkom jula ove godine putovati City jazz iz Banja Luke sa koreografijom „Trebaš li me“.

Učesnici, publika, članovi žirija i festivalu su dali odlične ocene za šta je posebno zaslužna direktorica KSC Diano – Antonija  Novoselac , koja godinama sa svojim klubom godinama definiše plesnu scenu u Crnoj Gori i regionu, tokom festivala u dobroj saradnji sa Jovicom Nikolićem iz Udruženja umetnika i stvaralaca Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)