ZEĆANI PRETE PROTESTIMA: Odbor "Za spas Zete" nezadovoljan zbog odluke o odlaganju razgraničenja sa Podgoricom

I. D. S.

14. 03. 2024. u 07:15

MINISTARSTVO javne uprave odlučilo je da se razgraničenje Podgorice i Zete dalje razmatra nakon što se utvrde konačne granice glavnog grada i Tuzi.

ЗЕЋАНИ ПРЕТЕ ПРОТЕСТИМА: Одбор За спас Зете незадовољан због одлуке о одлагању разграничења са Подгорицом

Zgrada Opštine Golubovci u Zeti, Foto Fejsbuka

Ovakvu odluku u Odboru "Za spas Zete" nazivaju sramnom i navode da Vlada nije profesionalno dorasla ovom poslu. Najavili su i mnogućnost protesta ukoliko se ovakav stav prema problemu razgraničenja dve opštine uskoro ne promeni.

Kako kažu iz Odbora "Za spas Zete", pre nekoliko dana je problematizovano razgraničenje Tuzi i Podgorice, koje već duže vreme nikoga nije zanimalo, a Zakon o teritorijalnoj organizaciji odjednom postaje bitan, tako što se pojedine odredbe tumače na pogrešan način, odnosno onako kako odgovara pojedincima, donosiocima odluka.

- Predstavnici Opštine Zeta su skrenuli pažnju javnosti, a ujedno i uputili instrukcije Ministarstvu javne uprave, da su izdvajanje Opštine Tuzi iz glavnog grada (2017. godina), i nakon toga izdvajanje Opštine Zeta iz glavnog grada (2022. godina), potpuno različiti procesi teritorijalnih promena, kao i da su zakonski okončani, što potvrđuje i samostalno funkcionisanje ovih novih opština - navode u Odboru. - Procesi razgraničenja i raspodele imovine su poslovi koji su dodeljeni formiranim odborima za razgraničenje, i u pitanju su poslovi tehničke prirode, koji ne dovode u pitanje neke nove teritorijalne promene, već samo mogu dovesti do arbitraže.

Apel

U SAOPŠTENjU Odbor "Za spas Zete" apeluje na predsednika Jakova Milatovića i premijera Milojka Spajića, da "u moru svojih obaveza odvoje makar pola sata vremena za Zetu". Apelovali su i na Zećane koji se nalaze u Skupštini i Vladi, Slađanu Kaluđerović, Milana Kneževića i Aleksu Bečića, da pokušaju da pomognu u prevazilaženju krize.

Kako ističu u Odboru, nijednim slovom pomenutog zakona nije uslovljen rad jednog ili drugog odbora za razgraničenje. Zato su pozvali sve koji mogu da pomognu po pitanju razgraničenja, jer će u suprotnom Zeta biti ograničena opština bez svoje imovine, koja neće moći da realizuje nijednu investiciju niti će moći da se razvija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024