NOVA RAMPA ZA LAŽNU DRŽAVU: Kovač odbio još jedno izručenje tzv. Kosovu

Novosti online

30. 10. 2023. u 16:38

MINISTARSTVO pravde Crne Gore odbilo je molbu tzv. kosovskog pravosuđa za izručenje Živka Vuksanovića zbog krivičnog gonjenja za navodno krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva, pišu crnogorski mediji.

НОВА РАМПА ЗА ЛАЖНУ ДРЖАВУ: Ковач одбио још једно изручење тзв. Косову

Foto: gov.me

Vuksanović je po potjernici uhapšen 1. oktobra ove godine. Nakon hapšenja njemuje bio određen ekstradicioni pritvor.

Ministar pravde Crne Gore Marko Kovač ocenio je da se i u ovom slučaju može raditi o "zloupotrebi prava u političke svrhe", kao što je to slučaj sa M. V. čije izručenje Prištini je takođe nedavno odbio.

Naime Kovač je u rešenju, prema saznanjima Dana, ocenio da zbog veoma loših odnosa Srbije i tzv. Kosova, nedostatka direktne saradnje, te činjenice da radnje koje se Ž. V. stavljaju na teret nisu ni konkretizovane niti dokazima potkrepljene, i u ovom slučaju preovladava politička dimenzija. Eventualnim izručenjem Ž. V, zaključuje ministar, bio bi povređen član 3 Evropske konvencije o ljudskim pravima.

Podsećanja radi, Kovač je nedavno odbio zahtev Prištine da im Crna Gora izruči M. V. (61), rođenog u Peći sa boravištem u izbegličkom naselju Rudeš u Beranama.

M. V. je bio uhapšen po zamolnici tzv. "Kosova" zbog sumnje da je navodno počinio krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

BONUS VIDEO: I "NOVOSTI" DEO AMFILOHIJEVE BIBLIOTEKE: U manastiru Stanjevići i fotografije Dragana Milovanovića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?