MANDIĆ: DPS zarobljenik prošlosti

V.K.

30. 10. 2023. u 15:09

PREDSEDNIK Nove srpske demokratije, jedan od lidera koalicije "Za budućnost Crne Gore" i kandidat za predsednika Skupštine Andrija Mandić kazao je da je sa mesta gde danas sedi v.d. predsednik DPS-a iste stvari koje je Živković danas spočitao Mandiću, on isto radio i Milu Đukanoviću.

МАНДИЋ: ДПС заробљеник прошлости

V.K.

- Citirao sam mu sve, od Podgoričke skupštine, šaha, šahovnice, komunističkoj prošlosti – sve ono što nema više veze sa ovim što vi pričate o evroatlantskim integracijama i EU. Vi ste dugo trajali jer ste govorili o budućnosti, a znate da to ipak nije bila budućnost koju ste želeli. To se urušilo 30. avgusta. Danas Crnoj Gori trebaju druge poruke. Nemojte ostajati zarobljenik prošlosti. Mi nemamo nikoga bližeg od jedni drugih, kazao je Mandić.

U ovom teškom vremenu, tvrdi Mandić, kada je čitav svet na ivici najvećeg rata u istoriji, vidimo kako se kolebaju vojne sile.

-Vi ste lider najveće opozicione stranke i trebate govoriti o budućnosti ove zemlje. Danas ću, ako kolege glasaju za mene, da pošaljem nove poruke koje su potrebne Crnoj Gori. U predsedničkoj kampanji sam rekao da žalim zbog mnogih teških reči. Nemojte da vam prođe 20 godina u opoziciji da žalite zbog onoga što ste sad izgovorili, kazao je on i poželeo da Živkovićev put bude različit od njegovih prethodnika.

Savet vam dajem, a vi postupajte kako mislite. Ljudi očekuju da pošaljemo nove poruke Crnoj Gori, tvrdi on, podsetivši da zbog njega nije zaplakala nijedna majka, ni albanska ni bošnjačka.

- Razmislite o nasleđu koje DPS nosi kao politička partija. Nasleđe devedesetih upravo ograničava DPS što niko neće sa njima. Da smo sami osvojili 41 mandat u Skupštini, mogli bi da razgovaramo o primeni našeg programa, vodeći računa i o drugoj strani. Napravili smo pošten sporazum sa političkim strankama koje su dobile više ili manje poverenja građana Crne Gore. Okupili se oko određenog programa. Odlučili smo se da zajednički radimo, kazao je Mandić.

On je podsetio Živkovića da mnogo bolje poznaje srpski narod u Crnoj Gori od DPS-a i da zna šta može Srbin u Crnoj Gori da prihvati i da prati.

- Do određenog cilja se može ići različitim putevima. Oni znaju da mi nećemo nikoga da diskriminišemo. Ne želim da vređam kao što mene vređaju. Ne želim sve da citiram i da izvlačim stvari iz prošlosti o DPS-u. Pokušavam da na jedan miran način, obraćajući se građanima, da kažem da Crna Gora ima budućnost. Drugim putevima, poručio je Mandić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave