I SRBI U SPAJIĆEVOM KABINETU? Ne nazire se kraj agonije oko formiranje crnogorske Vlade

V.K.

27. 09. 2023. u 11:15

PREDSEDNIK Crne Gore Jakov Milatović po povratku iz Njujorka u Podgoricu saopštio je da se minulih dana sastajao sa važnijim ljudima u američkoj hijerarhiji od Gabrijela Eskobara prenoseći očekivanje da će konstituenti buduće vlade delovati u pravcu reformskih i evroatlantskih prioriteta.

И СРБИ У СПАЈИЋЕВОМ КАБИНЕТУ? Не назире се крај агоније око формирање црногорске Владе

Služba za informisanje predsednika Crne Gore

Naveo je da je u Njujorku imao susrete sa državnim sekretarom Blinkenom, specijalnim savetnikom Stejt departmenta Šoleom i specijalnom savetnicom predsednika SAD za Evropske poslove Sloul. Milatović je kazao da je za njega principijelno neprihvatljivo da bilo koja partija ili koalicija koja je dobila poverenje građana, uključujući i koaliciju "Za budućnost Crne Gore", može biti unapred isključena iz učešća u vladi.

U zgradi Predsednika Crne Gore sastali su se u ponedeljak Milatović i mandatar Milojko Spajić sa temom formiranja nove vlade. Razgovor nije doneo razrešenje krize.

- Optimista sam da će se formirati proevropska vlada - rekao je Spajić, a o eventualnom učešću koalicije ZBCG, naveo je da ne treba biti zatvoren za razgovore ni sa tom koalicijom, ali ni drugim partijama i poručio da će u novoj vladi biti predstavnici svih naroda. - Samo su spinovi da neće biti Srba. Manjine treba da budu deo svake vlade, to je praksa i u EU. Opstrukcije URA, uoči parlamenatrnih izbora, nanele su štetu PES. Najviše smo razočarani URA koja je za nas bila očekivani partner. Napravili su štetu pre svega sebi, a onda i nama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)