DPS SE NUDI SPAJIĆU Koalicija "Zajedno" ne isključuje mogućnost da bude deo buduće vlasti

V.K.

16. 09. 2023. u 08:29

DEMOKRATSKA partija socijalista kuca na vrata nove vlade Crne Gore. Iako nisu imali nikakve kontakte sa mandatarom i liderom Pokreta "Evropa sad", Milojkom Spajićem, oni ne isključuju mogućnost da koalicija "Zajedno" bude deo buduće vlasti. Funkcioner socijalista i poslanik Nikola Rakočević izjavio je da će DPS biti konstruktivna opozicija ili deo vlasti.

ДПС СЕ НУДИ СПАЈИЋУ Коалиција Заједно не искључује могућност да буде део будуће власти

V.K.

- Videćemo kako će stvari teći - kazao je Rakočević, dodajući da nema naznaka formiranja vlade i da je njegova partija spremna da razgovara o svim modelima koji će, kako je naveo, obezbediti građanima Crne Gore i državi stabilizaciju prilika. -Učestvovali bi u vlasti ne zato što su nam potrebne fotelje ili zato što se namećemo da budemo deo upravljanja državom iz lukrativnih razloga. Smatramo da bez podrške i učestvovanja u vlasti strukture kojoj mi pripadamo, dakle koalicije "Zajedno", koju čini DPS, nema brzog napretka Crne Gore na njenom evropskom putu.

Džudi očekuje osudu ruske agresije

POSLE zamenika pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan, Gabrijela Eskobara, koji traži da Srbi ne budu deo Spajićevog kabineta, oglasila se i ambasadorka SAD u Crnoj Gori. Džudi Rajzing Rajnke ističe da Crna Gora treba brzo da formira vladu koja će nastaviti da podržava zajedničke EU i evroatlantske vrednosti, koje su javni stav Crne Gore od sticanja nezavisnosti, posebno od prijema u NATO. To uključuje politiku koja bi osudila rusku agresiju, koja se zalaže za integritet ukrajinske teritorije i primenjuje sankcije EU prema Rusiji, da ima dobrosusedsku politiku, uključujući i "Kosovo".

Nakon ove izjave usledila je reakcija člana Predsedništva PES Borisa Pejovića koji je poručio da, što se tiče njegove partije jedino sigurno mesto za DPS su opozicione klupe u novom sazivu Skupštine.

- Ukoliko ova partija ima neke druge kombinacije ili dogovore u vezi većine, neka ih obelodani, pošto naš Pokret nema nikakve planove, niti komunikciju sa DPS, koga smo porazili na svim nivoima. Partija čiji su funkcioneri redovni posetioci Spuža i predmet istrage Specijalnog državnog tužilaštva, ne mogu biti naši partneri u izvršnoj vlasti. Stoga u ovom slučaju uzaludno je nuđenje DPS kada je u pitanju nova vlada - kategoričan je Pejović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave