SRBI DA OSTANU ODANI SVOJIM VREDNOSTIMA: Nastavak prikazivanja filma "Crna Gora međa istine i laži"

V.K.

14. 09. 2023. u 09:59

DOKUMENTARNI film „Crna Gora međa istine i laži“ koji se, zahvaljujući beogradskom Savezu Srba iz Crne Gore i Pravoslavnoj fondaciji, premijerno prikazuje širom Crne Gore,, otvorio je oči mnogima koji su živeli u istorijskim zabludama i gurali pod tepih pravu istinu o Srbima, Srpskoj sparti, Podgoričkoj skupštini, ujedinjenju Crne Gore i Srbije, pa sve do veličanstvenih litija koje su odbranile Srpsku pravoslavnu crkvu u 21.veku.

СРБИ ДА ОСТАНУ ОДАНИ СВОЈИМ ВРЕДНОСТИМА: Наставак приказивања филма Црна Гора међа истине и лажи

Savez Srba iz Crne Gore

- Ovaj film upućuje na duh jednog vremena i opominje savremene generacije da naš kolektivni duh prema sopstvenim precima obavezuje sve generacije srpskog naroda da moraju biti odane svojim istorijskim tradicijama i vrednostima, odnosno svom identitetu - kazao je autor i scenarist Željko Čurović, predsednik Saveza Srba iz Crne Gore.

Posle Žabljaka, Plužina, Šavnika, Pljevlja, Bijelog Polja, sa prikazivanjem se stiglo i do Mojkovca i tamošnjeg Doma kulture.

Premijeri su pored brojnih istaknutih ličnosti  prisustvovali  predsednik Opštine Mojkovac Vesko Delić i Luka Karadžić, član izvršnog odbora Saveza Srba iz Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POJAČAN PROMET NA GRANIČNIM PRELAZIMA: Za  praznike pojednostavljene granične provere