DEMOKRATA UDARIO NA DEMOKRATU Bogdan Mijović traži smenu predsednika SO Mladena Đukića

M. SEKULOVIĆ

30. 08. 2023. u 18:50

NAKON novog, petog po redu neuspešnog pokušaja da odbornik DF, nedavno isključen iz Nove srpske demokratije i 15 odbornika koalicije DPS-SD, smene sa funkcije predsednika Opštine Željka Ćulafića (SNP), čemu su se ponovo usprotivili građani koji su ušli u salu za sednice, u Andrijevici imamo novo političko usijanje i novi zahtev za smenu opštinskih čelnika. Ovoga puta, na sednici već zakazanoj za 8. septembar, sada već bivši odbornik Demokrata Bogdan Mijović uz pomoć odbornika opozicionih DPS i SD, traži smenu predsednika SO Mladena Đukića (Demokrate)!

ДЕМОКРАТА УДАРИО НА ДЕМОКРАТУ Богдан Мијовић тражи смену председника СО Младена Ђукића

milutin sekulović

- Tražimo smenu zbog toga što Đukić, kao predsednik lokalnog parlamenta, nije preduzeo potrebne mere da se stvore uslovi za održavanje sednice na kojoj je trebalo da se raspravlja o smeni Ćulafića - deo je obrazloženja opozicionara kojim se traži smena Đukića, koji naglašava da je poslove iz svoje nadležnosti obavljao u skladu sa propisima i u predviđenim rokovima.

Mijović kaže da ne želi da ruši vlast sa DPS, ali, da Đukić mora biti smenjen.

Iz SNP Andrijevica smatraju da je reč o političkoj korupciji.

Prevremeni lokalni izbori

- NAJBOLjE bi bilo da u ovakvoj situaciji odbornici vrate svoje mandate građanima i da se ide na prevremene lokalne izbore - kaže predsednik SO Andrijevica Mladen Đukić, koji je pet puta bio prisiljen da sednicu SO odlaže za "naredni ponedeljak".

- Cilj je smena vlasti u Opštini. Čemu žurba, izbori su, ionako, blizu. Najbolje bi bilo da se politički izmerimo i to što pre. U ovom mestu nakon njih nestaće neke partije, to je više nego jasno - kažu iz SNP Andrijevica, i naglašavaju da su za njih spremni u svakom momentu, ali da ne dozvoljavaju "prevrate" iz tajnih kuhinja i sa ulice.

Bivši odbornik NSD Mijomir Dragović u međuvremenu je promenio mišljenje. Ranije je tvrdio da žele smenu Ćulafića koga će zameniti svojim kandidatom, a sada ima novo rešenje. Smatra da je najbolje da se ide na nove izbore, što je po oceni mnogih jedino moguće rešenje za novonastalu političku krizu u Andrijevici, gde izgleda nije prošao scenario rušenja vlasti demonstriran ovde pre skoro deceniju i po.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori