POČELE KONSULTACIJE: Milatović sa predstavnicima Pokreta Evropa sad

Tanjug

31. 07. 2023. u 09:45

PREDSEDNIK Crne Gore Jakov Milatović otpočeo je danas konsultacije o mandataru za sastav nove vlade sa predstavnicima Pokreta Evropa sad (PES).

ПОЧЕЛЕ КОНСУЛТАЦИЈЕ: Милатовић са представницима Покрета Европа сад

foto: Služba za informisanje predsednika CG

Konsultacije se održavaju u rezidenciji na Cetinju, a sastanku, osim lidera PES-a Milojka Spajića, prisustvuju član stranačkog Predsedništva Boris Pejović, poslanik s liste tog pokreta Seid Hadžić i poslanica i članica Alternative Jelena Nedović. Kako je ranije najavljeno, nakon predstavnika PES-a, Milatović će konsultacije održati sa predstavnicima Demokratske partije socijalista (DPS), a onda sa predstavnicima Nove srpske demokratije (Nova).

Služba za informisanja crnogorskog predsednika je saopštila da će sastanak sa DPS-om početi u podne, dok će se Milatović u 15 sati sastati sa predstavicima Nove srpske demokratije. Milatović ima rok od 30 dana za konsultacije sa predstavnicima svih parlamentarnih stranaka, ali je on ranije najavio da će ih završiti pre predviđenog roka, odnosno u okviru narednih 15 dana. Kako su ranije pisali podgorički mediji, izvesni mandatar za sastav nove 44. Vlade Crne Gore biće lider PES-a Milojko Spajić, koji je o novoj izvršnoj vlasti već razgovarao sa svim parlamentarnim strankama, osim sa DPS-om i GP Ura.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BOLJI JE OD ĐOKOVIĆA, NADALA I FEDERERA Medvedev zaprepastio sve(t), evo ko je za njega ispred velike trojke