NEVEROVATAN SLUČAJ U PODGORICI: Prosjak muškarcu slomio butnu kost jer mu je bilo malo 70 centi koje mu je dao

Novosti online

25. 07. 2023. u 18:04

PODGORIČANINU M. K. slomljena je butna kost, nakon što ga je napao prosjak nezadovoljan što mu je ovaj udelio “samo” 70 centi.

НЕВЕРОВАТАН СЛУЧАЈ У ПОДГОРИЦИ: Просјак мушкарцу сломио бутну кост јер му је било мало  70 центи које му је дао

Foto: Uprava policije Crne Gore

To se, između ostalog, navodi u Višeg državnog tužilaštva, na osnovu kojih je između ostalog Viši sud produžio pritvor okrivljenom O. A. i istovremeno odbijena žalba njegovog branioca.

Rešavajući to pitanje, Apelacioni sud poziva se na detalje optužnice, službene zabeleške podgoričke policije, nalaz i mišljenje sudskog vjštaka medicinske struke o veštačenju telesnih povreda kod oštećenog...

 - Iz kojih proizilazi osnovana sumnja da je okrivljeni O. A... upotrebom sile protiv oštećenog K. M. oduzeo tuđu pokretnu stvar u nameri da njenim prisvajanjem sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu preko 150,00 evra, na način što je oštećenom K., a nakon što mu je isti, jer je prosio, dao 0,70 centi, tražio da mu da još novca, pa kada je oštećeni to odbio, došlo je do verbalne svađe između njih, da bi potom okrivljeni i fizički nasrnuo da oštećenog gurajući se sa istim u nameri da mu oduzme novac - navode iz Apelacionog suda.

Konstatuju da je oštećeni potom pao i tada zadobio tešku telesnu povredu - prelom butne kosti:

 - A okrivljeni, dok se oštećeni nalazio na zemlji, pretraživao mu džepove pantalona tražeći novac u čemu je bio sprečen nailaskom svedoka J. A., kojom prilikom je okrivljeni uspio da od oštećenog oduzme novac u iznosu od 15,00 evra, nakon čega se dao u bjekstvo - dodaje se u rešenju.

Odbijajući žalbu branioca kao neosnovanu, iz Apelacionog suda objasnili su da je odluka prvostepenog - Višeg suda u Podgorici doneta bez učinjene povrede odredaba krivičnog postupka...

 - S tim u vezi, neosnovano se izjavljenom žalbom ukazuje na postojanje povrede postupka... jer ovaj sud nalazi da je dispozitiv pobijanog rešenja razumljiv i u skladu sa datim obrazloženjem, a prvostepeni sud je u pobijanom rešenju, u odnosu na odluku sadržanu u dispozitivu, dao jasne i detaljne razloge o odlučnim činjenicama, koji nesu protivrečni, koje prihvata i ovaj sud i na koje upućuje podnosioca žalbe. Ocenom dokaza iz spisa predmeta prvostepenog suda, do nivoa postojanja osnovane sumnje, ovaj sud je, kao i prvostepeni, utvrdio da je okrivljeni O. A. osnovano sumnjiv da je izvršio krivično delo razbojništvo... koje đelo mu je stavljeno na teret optužnicom Višeg državnog tužilaštva u Podgorici - navodi se u odluci Apelacionog suda.

Sudije su konstatovale i da činjenica da je okrivljeni državljanin Kosova, gde živi njegova porodica i gde je proveo najveći deo života, ukazuje da O.A. ima razvijene društveno - socijalne i porodične veze van teritorije Crne Gore i da od njih može tražiti i dobiti pomoć u slučaju bekstva i skrivanja:

 - Koje činjenice u svojoj ukupnosti, opravdavaju produženje pritvora okrivljenom O.A. po pritvorskom osnovu iz čl.175 st.1 tač.1 ZKP, budući da ukazuju na realnu i osnovanu bojazan od bekstva okrivljenog ukoliko bi mu u daljem toku krivičnog postupka bilo omogućeno da se brani sa slobode -.

BONUS VIDEO:

NEVREME STIGLO U NOVI SAD: Pljuštala kiša i padao grad

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)