MARIJA I TRIVO PROSLAVILI 70 GODINA BRAKA: Mimoišli se u mišljenjima samo kad je on krenuo na put oko sveta

B. DABIĆ

26. 06. 2023. u 07:00

PROSLAVITI 70 godina braka prava je retkost. Juče je milostivu svadbu u Baru u krugu porodice obeležio bračni par Marija i Trivo Zolak (92).

МАРИЈА И ТРИВО ПРОСЛАВИЛИ 70 ГОДИНА БРАКА: Мимоишли се у мишљењима само кад је он кренуо на пут око света

Foto: B.D,

Kada su sklopili brak Marija je imala 18, Trivo 22 godine života. Sudbonosni susret dogodio se u Sarajevu. Bila je ljubav na prvi pogled, i nepogrešiva procena gospodina Triva da je sreo ljubav svog života za sva vremena.  

Trivo Zolak, najstariji crnogorski novinar koji piše i u 10. deceniji životne dobi, a autor je 25 knjiga. Za suprugov dinamičan posao, gospođa Marija je oduvek imala razumevanja.

Foto: B.D,

 

- Samo tolerancija. Nisam bila zadrta, sve je bila stvar dogovora. Dogovor kuću gradi. Hoćemo li ovo, hoćemo li ono, nešto možemo, nešto ne možemo. Niko se u naš brak nije ‘petljao’, nismo dozvoljavali - ističe Marija. Gospodin Trivo dodaje: „Jedno drugom smo se prilagođavali čitav život, i to je tajna uspeha ne samo u braku, mi moramo da se prilagođavamo vremenu, situaciji, uslovima…“ 

- Svoje probleme u braku rešavali smo uvek dogovorom, nijednu odluku nismo doneli bez zajedničkog dogovara, bez jasnog stava da je to porodična odluka. Za sve ove godine jednom smo se samo mimoišli u mišljenjima – kada sam ja krenuo na put oko sveta, ali i tada sam, na kraju, dobio njeno odobrenje, njenu saglasnost - priča Trivo.

U braku su Marija i Trivo dobili dvoje dece – Suzanu i Velibora.

- Rođenje ćerke je bila prva radost, a nakon 22 meseca došao je i sin, ističe Marija.

Večernje novosti žele bračnom paru Zolak da zajedno proslave „krunski dragulj” 75 godina braka. Uskoro u Večernjim novostima reportaža o braku koji traje sedam decenija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo