ŽELJKO ĆULAFIĆ O ZAHTEVU ZA NJEGOVOM SMENOM: U Andrijevici na delu politička korupcija DPS i lokalnih čelnika NSD!

Марија Стевановић
Marija Stevanović

16. 06. 2023. u 19:46

PODNOŠENjE Predloga o razrešenju predsednika Opštine Željka Ćulafića, iz redova SNP-a, sa pozicije predsednika opštine ogleda u osnovanoj sumnji da je u pitanju politička korupcija između DPS-a i pojedinih odbornika i čelnika OO Nove srpske demokratije u Andrijevici, koji žele zajedno da formiraju novu skupštinsku većinu, i tako, izigravajući volju naroda, preuzmu vršenje lokalne vlasti u Andrijevici.

ЖЕЉКО ЋУЛАФИЋ О ЗАХТЕВУ ЗА ЊЕГОВОМ СМЕНОМ: У Андријевици на делу политичка корупција ДПС и локалних челника НСД!

m.s.

Ovo kaže predsednik Opštine Andrijevica Željko Ćulafić, odgovarajući na predlog za njegovo razrešenje koje je podnelo 15 odbornika opozicione DPS i jedan odbornik Nove srpske demokratije, dela vladajuće koalicije u Andrijevici,koju čine SNP, Nova srpska demokratija i Demokrate.

Ćulafić kaže da je čitavoj crnogorskoj javnosti poznato da takav scenario odavno priprema predsednik Opštinakog odbora Nove srpske demokratije Vesko Raketić zajedno sa čelnicima andrijevičkog DPS-a.

- Podsećamo da zahvaljujući ponašanju Raketića i njegovih istomišljenika vlast u Andrijevici u dužem periodu funkcioniše otežano i to na štetu građana. Takođe, podsećamo da je, zahvaljujući političkoj korupciji, DPS 2012. godine nasilno preuzeo vlast u Andrijevici - kaže Ćulafić.

On napominje ''da u ovoj političkoj smejuriji, neprimernoj civilizovanim ljudima,  učestvuje samo jedan odbornik Nove srpske demokratije, i njegovi mentori koji ga nagovaraju na nečasne radnje''.

- Narod Vasojevića koji je izvojevao istorijsku pobedu nad bivšim režimom 2020. godine sve ovo neće gledati skrštenih ruku i da će sprečiti da DPS, mimo ponovne provere volje birača dođe na vlast - tvrdi Ćulafić, koji naglašava da konstatacije koje su navedene u predlogu za njegovim razrešenjem sa mesta predsednika opštine Andrijevica od strane odbornika DPS-a- i odbornika Nove srpske demokratije Mijomira Dragovića ne odgovaraju istini i stvarnom i činjeničnom stanju. 

POZIV

- To su ljudi koji se čitavo vreme bore samo za svoje lične interese. Zato pozivamo vrh Nove srpske demokratije da konačno preispita ponašanje partijskih čelnika u Andrijevici i spreči njihove ovako nečasne radnje - tvrdi Ćulafić.

On je pozvao ''nadležne državne organe da preispitaju o kakvim se ovde koruptivnim radnjama radi i po hitnom postupku procesuiraju njihove aktere, a sve u cilju poštovanja zakona i volje građana''. 

On pojašnjava da je radna verzija Strateškog plana razvoja opštine Andrijevica za naredni period završena i ubrzo ide na javnu rasprav i dalje na konačno usvajanje.

- Razlog kašnjenja donošenja ovog Plana ogleda se u činjenici da radna grupa nije mogla, zbog niza otećavajućih okolnosti,  da na vreme prikupi određene nove podatke, važne za ovaj strateški dokument. Podsećam da su pojedine opštine na snagu stavile stare planove, uz obrazloženje da je neophodno da se sačeka popis stanovništva, pa da se tek onda pristupi izradi ovog dokumenta. Takođe Izveštaj o radu predednika Opšštine je sačinjen na vreme i on se nlazi u skupštinskoj proceduri, tako da njihove tvrdnje padaju u vodu.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave