HERCEGNOVSKI PENZIONERI O PREMEŠTAJU TIMOVA LEKARA: Dar-mar u zdravstvenoj zaštiti

V.V.

08. 06. 2023. u 15:47

Nedavna odluka menadžmenta hercegnovskog Doma zdravlja o premeštanju timova izabranih lekara iz glavne zgrade u ambulante u Bijeloj i Igalu, izazvala je negodovanje meštana a otvorenim pismom regovali su iz hercegnovskog Udruženja penzionera kao i iz Udruženja vojnih penzionera. Traže da se izabrani timovi vrate.

ХЕРЦЕГНОВСКИ ПЕНЗИОНЕРИ О ПРЕМЕШТАЈУ ТИМОВА ЛЕКАРА:  Дар-мар у здравственој заштити

FOTO: Dom zdravlja HN

Penzioneri, a dva udruženja ih okupljaju oko oko sedam  po hiljada, ističu da je potpuno narušen sklad i kontinuitet njihove zdravstvene zaštite koju su organizovali u dobroj saradnji Dom zdravlja, Institut Igalo i Bolnica Meljine.

-Poremetili ste ga Vi odlukom o premeštajima izabranih doktora, tako da ste napravili takav opasan darmar u zdravstvenoj zaštiti penzionera kao najugroženijoj kategoriji, kao i ostalim građanima. Navedenim premeštajem izabranih doktora, na primer iz Igala i Herceg Novog u Bijelu ili obratno, prisilili ste penzionere iz Igala i Herceg Novog da putuju u Bijelu ili obratno, navedeno je u saopštenju. Sledi i pitanje šta je tek sa penzionerima sa Luštice, iz Sutorine, Prijevora, Mojdeža, Sušćapana, Kruševica, Kamenog, Ubala, Žlijeba, Poda i drugih sela.

Direktoru Đekiću poručeno je da ukoliko ne poznaje dobro stručnu organizaciju rada u zdravstvu poručuju treba da se konsultuje sa starijim zdravstvenim radnicima i rukovodiocima. Navode takođe da „nezavisno od međusobnih sujeta, netrpeljivosti u mišljenju i radu u okviru kolektiva i političkih nesuglasica“ direktor  odmah treba da poništi odluku o premeštanju izabranih lekara i sve vrati u pređašnje stanje, naravno u cilju poboljšanja zdravstvene zaštite penzionera ali i ostalih građana.

Jedan od zahteva je i da ambulanta u Igalu radi stalno pre podne a ne kao sada, jedne sedmice pre a druge posle podne. U otvorenom pismu je i upozorenje:ne treba se iznenaditi ako se ispred Doma zdravlja okupi više od  hiljadu penzionera i građana, koji će tražiti  i odgovornost direktora, ukoliko hitno ne budu poništene ove odluke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju