DPS I EVROPA SAD IDU ZAJEDNO NA IZBORE? Sve više se spekuliše o postizbornom "spoju"

M. SEKULOVIĆ

18. 05. 2023. u 11:50

PREDAJA izbornih lista za vanredne parlamentarne izbore u Crnoj Gori završena je novim rekordom. Naime, po prvi put u istoriji na izborima će se za naklonost birača nadmetati čak 17 izbornih lista! Doduše, one čekaju verifikaciju Državne izborne komisije.

ДПС И ЕВРОПА САД ИДУ ЗАЈЕДНО НА ИЗБОРЕ? Све више се спекулише о постизборном споју

milutin sekulović

Kampanja je juče počela žestoko, lavinom optužbi na buduću saradnju Pokreta Evropa sad Milojka Spajića i DPS-a, novim packama "srpskim partijama", a šokantno je delovala izjava nosioca liste koalicije oko DPS-a Danijela Živkovića, da će u njihovoj kampanji učestvovati Milo Đukanović!

- Bez ove koalicije nema stabilnosti, sigurnosti, niti buduće Vlade - intrigantno zvuče reči Živkovića.

Po mišljenju poslanika Nove srpske demokratije Jovana Vučurovića, ideje Pokreta Evropa sad se nekada graniče sa naučnom fantastikom i predstavljaju i više od populizma.

- Voleo bih da oni pojasne te ideje, pogotovo odnos prema DPS-u - saopštio je Vučurović. - Dobijamo informacije iz relevantnih, čak i nekih stranih izvora, da će neko nakon izbora pokušati da spoji DPS i Evropu sad, što bi bila katastrofa za Crnu Goru.

Vučurović se nada da će u Pokretu Evropa sad prevladati stav onih koji su protiv saradnje sa DPS-om i koji žele da sarađuju sa strankama koje su oslobodile Crnu Goru i pobedile avgusta 2020. godine.

Glas za narko-kartele

UPOZORAVAO sam na opasne devijacije i razaranje političkog sistema. Evo, to se upravo i dešava. Imamo 17 izbornih lista, a praktično nijedna ne govori o reformama. I dalje postoji mogućnost da novoizabrani predsednik države Jakov Milatović odgodi izbore kako bi formirao novu listu. Milatović nije uspeo da se izbori u svojoj partiji i otcepi reformsko, zdravo krilo koje želi pošteno da se bavi politikom. Spajić nije došao slučajno, nije ga dovela neka nevidljiva ruka. Svaki glas za Spajića i Evropu sad je glas za narko-kartele, šverc cigareta i korupciju - kaže lider PzaP Nebojša Medojević.

- Bez koalicije "Za budućnost Crne Gore" ne može se napraviti buduća Vlada, osim ako neko ne želi da ide sa DPS-om, čime bi potpisao svoj politički kraj - tvrdi Vučurović.

Međutim, sa tim se ne slaže novoizabrana potpredsednica GP URA Milena Vuković Sekulović koja ne vidi koaliciju "Za budućnost Crne Gore" kao jednog od konstituenata buduće vlasti i nada se da će nakon ovih izbora praviti vladu centralističkog bloka.

- Što se tiče saradnje na lokalnom nivou ona je vrlo korektna, posebno u Podgorici, međutim, ne smatram da je isto graditi lokalnu politiku i pričati o državnoj politici - kaže Milena Vuković Sekulović, pokazujući da URA istrajava u stavu da "srpskim partijama" nije mesto u Vladi.

Ona se obrušila i na funkcionera Evrope sad Andreja Milovića, koji je poručio da će posle izbora prekinuti marketing Dritana Abazovića u bezbednosnom sektoru, ističući da je Milović kao pripravnik morao da se ispiše iz Advokatske komore, jer je podatke od svog kolege krao i davao suprotnoj strani u sporu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave