KNEŽEVIĆ NIKAD JASNIJI: Ne postoji ambasadorka koja će mi reći da priznam tzv. državu Kosovu

Novosti online

08. 05. 2023. u 15:35

PREDSEDNIK Demokratske narodne partije Crne Gore i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević istakao je da ne postoji ambasada koja bi ga mogla naterati da prizna nezavisnost Kosova ili da kaže da se u Srebrenici desio genocid, kao i da nema nameru da se umiljava ambasadama, prenosi portal "Borba".

КНЕЖЕВИЋ НИКАД ЈАСНИЈИ: Не постоји амбасадорка која ће ми рећи да признам тзв. државу Косову

Foto: DF

- Ne postoji ambasadorka koja će mi reći da priznam tzv. državu Kosovo. Priznaj genocid u Srebrenici – ne pada mi na pamet da to kažem. Možda je to anahrono, ali nemam nameru da se umiljavam ambasadama nego da štitim interese građana koji su me birali: pravoslavne Srbe i Crnogorce i ostale, ali ne želim da ne kažem da i srpski jezik treba da bude ispoštovan kao službeni jezik u Crnoj Gori - rekao je on.

Knežević smatra da su teme organizovanog kriminala i korupcije dominantne, ali i da su teme nacionalnog pomirenja od izuzetnog značaja.

- Spremni smo da sarađujemo sa svima na temelju kulturološke i istorijske linije Crne Gore, ali ne želim da nas diskriminiše niko. Ako neko misli da ćemo mi ići drugima na mobu, pa da nas poteraju rekavši da smo im završili šta treba i da idemo, onda se grdno varaju - poručio je on.

Knežević navodi da se ne može u mraku tvrditi da si za to da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije, a u ambasadama da se priznaje nezavisnost tzv. Kosova.

- U kuloarima se svi kunu u Kosovo (i Metohiju), uz pesme 'Veseli se, srpski rode', a ko želi rat – dabogda bio njemu u njegovoj kući. Mi ne želimo rat ni na Kosovu (i Metohiji) ni bilo gde u regionu, ali treba da zastupamo svoje stavove. Ne možete u mraku biti da je Kosovo sastavni deo Srbije, a u ambasadama da ga priznajete - kaže Knežević.

On najavljuje da će na narednoj sednici Skupština opštine Zeta doneti Deklaraciju o poništenju i nevaženju odluke o priznavanju tzv. države Kosovo na teritoriji zetske opštine.

- U Zeti će se doneti ta deklaracija i ostaće zapisano da su neki Zećani imali hrabrosti da kažu 'Car je go', to jest, da 85 odsto građana Crne Gore nije za to da prizna lažnu državu Kosovo - kategoričan je.

Na opaske premijera u tehničkom mandatu da Demokratski front mora da pređe preko nekih stvari, Knežević poručuje Dritanu Abazoviću da prvo pokuša da ispuni parlamentarni status.

- Mi možemo da stavimo moratorijum na pitanja koja nas dele, ali mi Abazović sa četiri ili pet posto (podrške) ne može određivati šta da radim - kazao je Milan Knežević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!