BLAŽO OSTAJE U PRITVORU: U Višem sudu u Podgorici odloženo suđenje "stečajnoj mafiji"

S.Đ.

05. 05. 2023. u 07:00

ADVOKATI odbrane u postupku protiv bivšeg predsednika Privrednog suda Blaža Jovanića zatražili su izuzeće specijalne tužiteljke Lidije Mitrović iz ovog slučaja, jer, kako su naveli, sumnjaju u njenu nepristrasnost jer je njeno ponašanje tokom vođenja ovog slučaja bilo, ocenjuju, neprofesionalno, neetičko i vodi odugovlačenju postupka.

БЛАЖО ОСТАЈЕ У ПРИТВОРУ: У Вишем суду у Подгорици одложено суђење  стечајној мафији

Svetlana Đokić

To je bio razlog da suđenje Jovaniću i ostalim optuženima bude prekinuto i odgodi se na neodređeno vreme. Optužena Snežana Jović je navela da je sve produkt laži, neistine i da je zasnovano na ličnom osnovu.

Sud je juče odbio predlog odbrane da se njoj i Jovaniću ukine pritvor. Jedan od Jovanićevih advokata, Velibor Marković je rekao da su sve odluke o produženju pritvora nezakonite.

- Zbog toga što su suprotne pravnoj praksi međunarodnog suda u Strazburu - rekao je Marković.

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužicu protiv bivšeg predsednika Privrednog suda Blaža Jovanića, stečajnih upravnika Saše Zejaka, Snežane Jović, Sanje Lješković, Ranka Radinovića, Sretena Mrvaljevića, ali i Pavića Globarevića, Stane Čelebić, Darka Perovića, Omera Markišića, Dejana Golubovića, Danijele i Dušana Lakovića i preduzeća Titan security Podgorica, Securitas Montenegro Podgorica, Top force system Nikšić i "Ogimar MNE" Podgorica.

Prema optužnici Specijalnog tužilaštva Jovanić je, uz pomoć 11 pripadnika kriminalne organizacije među kojima su stečajni upravnici, procenitelji i vlasnici firmi za obezbeđenje u stečajnim postupcima, nezakonito oštetio osam kompanija za više stotina hiljada evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili