NASILNICI SE POKAJALI: Maloletni napadači iz Bara na slobodi, najstariji pred sudijom za istrage

B. DABIĆ

19. 04. 2023. u 06:45

ČETVORICA Barana, maloletnika iz grupe osmnjičene za napad na dvojicu sportista iz Sarajeva, priznali su tokom saslušanja kod tužioca da su počinili delo i pokajali se. Oni su saslušani u prisustvu roditelja. Maloletnici su istakli da povod njihovog napada na Sarajlije nije na nacionalnoj osnovi, a usledio je nakon verbalnog prepucavanja. "Novostima" je u Osnovnom državnom tužilaštvu Bar, potvrđeno da tužilac nije odredio zadržavanje četvorici maloletnika.

НАСИЛНИЦИ СЕ ПОКАЈАЛИ: Малолетни нападачи из Бара на слободи, најстарији пред судијом за истраге

B. Dabić

Policija je u redovnom postupku podnela prijavu protiv dvojice petnaestogodišnjaka i dvojice sedamnaestogodišnjaka zbog napada na maloletnike iz Sarajeva. Tužilaštvo će prikupiti dokaze i nakon saslušanja oštećenih, predmet će biti u redovnoj proceduri.

Povređeni maloletnici iz Bosne i Hercegovine su članovi AK Sarajevo i u Baru su bili na pripremama.

POVRATNICI

MALOLETNI nasilnici iz Bara odranije su poznati policiji i tužilaštvu. Pre nekoliko meseci jedan od njih je u masovnoj tuči nožem u grudi ranio maloletnika iz Bara. Iz ODT Bar su spise premeta dostavili Višem državnom tužilaštvu u Podgorici na ocenu da li u radnjama ima elemenata krivičnog dela iz njihove nadležnosti.

Policija je u roku od 24 sata rasvetlila slučaj. Uhapšen je peti akter, Baranin Božidar Kaluđerović (18) iz Bara kome je određeno zadržavanje do 72 sata nakon što je saslušan u Osnovnom državnom tužilaštvu Bar zbog nasilničkog ponašanja. U ovom roku biće podnet predlog za određivanje pritvora Osnovnom sudu u Baru, potvrđeno je u ODT Bar. Sudiji za istrage Kaluđerović će biti priveden danas.

Povređeni maloletnik iz BiH, dečak od 14 godina, zadobio je teške telesne povrede glave, prelom nosa i vilične kosti. Nakon što je bio hospitalizovan u Kliničkom centru Crne Gore, transportovan je u Sarajevo gde je operisan. Drugi sedamnaestogodišnjak zadobio je posekotine na potiljku i modrice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)