MILATOVIĆ SE PRAVDAO HRVATIMA: "Na proslavi izbora video sam samo crnogorske i evropske zastave"

Novosti online

06. 04. 2023. u 12:18

NOVOIZABRANI predsednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da je nakon drugog kruga izbora pobedila evropska Crna Gora.

МИЛАТОВИЋ СЕ ПРАВДАО ХРВАТИМА: На прослави избора видео сам само црногорске и европске заставе

Printscreen/Youtube/ CGNEWS

Njega su hrvatski mediji upitali i o tome zašto je njegova pobeda proslavljana sa srpskim zastavama, dizanjem tri prsta, te pokličima “ovo je Srbija”.

“Svako vidi ono što želi da vidi. Ja sam video dostojanstvenu pobedu sa crnogorskim i evropskim zastavama”, poručio je on za hrvatsku Novu.

Novinar ga je podsetio da su mu kroz kampanju podršku davali Srpska pravoslavna crkva, političari koji su snažno povezani s prosrpskim strujama u Srbiji i Crnoj Gori, a podršku je davao i Vojislav Šešelj.

Milatović se na to pitanje nasmejao te rekao da se od Šešelja „više puta ograđivao“.

„Podsetio sam crnogorsku i regionalnu javnost da je upravo Šešelj Đukanovićev ratni drug. Šešelj je bio na prvoj inauguraciji Đukanoviću ’98. Znate, gospodin Šešelj i ja smo dva različita sveta“, odgovorio je Milatović.

Što se tiče podrške Srpske pravoslavne crkve, Milatović je rekao da je Mitropolija crnogorsko-primorska prošla torturu Đukanovićevog režima.

„Upravo je Đukanović bio taj koji je pitanje crkve uveo u svakodnevnu crnogorsku politiku pre par godina. Pitanje crkve je stavljeno ‘ad akta’. To je vrlo važno jer ćemo sada imati priliku da se snažno okrenemo suštinskim temama koje zanimaju građane. To su borba protiv kriminala i korupcije – znate da je Crna Gora od Evropske komisije bila okarakterisana kao zarobljena država“, kazao je Milatović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)