"NE GAJIMO ILUZIJE" Zaharova se oglasila o odnosima sa Crnom Gorom posle Milovog pada

Novosti online

05. 04. 2023. u 17:06

RUSIJA ne gaji nikakve iluzije kada je reč o perspektivama razvoja odnosa sa Crnom Gorom nakon izbora novog predsednika zemlje i polaziće od konkretnih koraka koje Podgorica bude preduzimala, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

НЕ ГАЈИМО ИЛУЗИЈЕ Захарова се огласила о односима са Црном Гором после Миловог пада

Foto: Profimedia

- Proces obnavljanja odnosa, a oni su sada dostigli svoj istorijski minimum, moguć je samo ako postoji želja i politička volja da se reše pitanja i problemi koji su se nakupili poslednjih godina. Ne gajimo nikakve iluzije i polazićemo od konkretnih koraka koje Podgorica može da napravi ili ih napravi u okviru bilateralnih odnosa. Otvoreni smo za dijalog, ali ga mi sa svim zemljama gradimo tako da bude na uzajamno ravnopravnoj, uzajamno korisnoj osnovi, na osnovu međunarodnog prava i bilateralnih sporazuma - rekla je ona na brifingu za novinare.

Na pitanje kako komentariše činjenicu da je Milo Đukanović izgubio izbore i da odlazi sa vlasti posle 30 godina, ona je rekla da su izbor unutrašnja stvar svake države i da komentare treba prepustiti ekspertima.

Na nedavno održanim izborima u Crnoj Gori Đukanovića je pobedio Jakov Milatović.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (3)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove