KO JE BELIVUKU UKINUO ZABRANU ULASKA U CRNU GORU: Danas sednica Odbora za bezbednost

Novosti online

31. 03. 2023. u 12:29

SEDNICU je sazvao predsednik Odbora Momo Koprivica, što je, kako se navodi u saopštenju, definisano kao obaveza zaključkom sa 24. sednice tog skupštinskog tela.

КО ЈЕ БЕЛИВУКУ УКИНУО ЗАБРАНУ УЛАСКА У ЦРНУ ГОРУ: Данас седница Одбора за безбедност

Foto Arhiva

Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu danas će odlučiti o parlamentarnom saslušanju u vezi sa ukidanjem zabrane ulaska u Crnu Goru Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću.

Sednicu je sazvao predsednik Odbora Momo Koprivica, što je, kako se navodi u saopštenju, definisano kao obaveza zaključkom sa 24. sednice tog skupštinskog tela.

„Parlamentarno saslušanje ima za cilj razjašnjenje uloge državnih organa u pogledu bezakonja u vezi sa skidanjem zabrane ulaska dvojici monstruoznih kriminalaca, Belivuku i Miljkoviću“, kazao je Koprivica.

Kako je rekao, opravdano se sumnja da je skidanje zabrane ulaska plod zloupotrebe pojedinih nadležnih organa i službenih lica.

„Celokupna javnost poslednjih dana svedoči da su pojedini policijski funkcioneri i službenici, kao i državni tužioci postupali u interesu jednog kriminalnog klana u odnosu na drugi, što je nezabeleženo instrumentalizovanje državne službe“, navodi se u saopštenju.

Koprivica je poručio da je krajnje vreme da se rasvetle sva nepočinstva, državni organi očiste od mafije i korupcije i vrati poverenje u državne institucije, naročito pravosudne.

„Za urušavanje piramide zla potrebna je snažna politička volja i odlučnost svih onih koji nose javnu odgovornost“, kazao je Koprivica.

On je rekao da je Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu u dosadašnjem radu pokazao maksimalan kapacitet za vršenje nadzorne i kontrolne uloge, i da će doprineti da se i taj slučaj rasvetli i utvrdi odgovornost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati