AMANDMANI POSLANICA DEO BUDŽETA Predsednik Opštine Berane sa poslanicama Skupštine Crne Gore

Марија Стевановић
Marija Stevanović

15. 03. 2023. u 15:23

PREDSEDNIK Opštine Berane Vuko Todorović razgovarao je danas sa poslanicama iz Berana u Skupštini Crne Gore, Jelenom Božović, Mirom Paunović i Jovankom Bogavac. Na sastanku razgovarano je o usvojenim amandmanima, koji su postali  sastavni deo Zakona o budžetu za 2023. godinu.

АМАНДМАНИ ПОСЛАНИЦА ДЕО БУЏЕТА Председник Општине Беране са посланицама Скупштине Црне Горе

Foto: M. Sekulović

Usvojeni amandmani, ispred  Demokratskog fronta, su: Postrojenje za prečišćavanje pitke vode (3.000.000 miliona evra), Vodovod na Buču (500000 evra), Uređenje Spomen- kompleksa Jasikovac (300.000 eura)  i asfaltiranje lokalnih puteva (780 .000 eura), a ispred Socijalističke narodne partije: Unapređenje osnovnih sredstava za rad u osam  osnovnih škola na teritoriji Opštine Berane (270.000 eura), Izgradnja sale za fizičko vaspitanje u O.Š.,,Radomir Mitrović“ (150.000 evra), Izgradnja fiskulturne sale u O.Š.,,Polica“ (100.000 e.ra), Izgradnja Dapsićko- poličkog vodovoda ( 250000 eura) i Izraa spomen obeležja Marku Miljanovu (20.000 evra). 

-Poslanice su istakle da  očekuju od Vlade i nadležnih organa  da odrade svoj deo posla kako bi pomogli opštini da se projekti u ovoj godini realiziju.  S obzirom da su budžeti prethodnih godina bili loši, kako su kazale,  ovi amandmani imaju za culj da pomognu beransku opštinu na putu razvitka i unapređenja kvaliteta života građana. Kako su kazale, svi amandmani su rađeni u dogovoru sa predsednikom Opštine Berane. Predsednik se zahvalio na uspešnoj saradnji u isteresu svih stanovnika beranske opštine i izrazio zadovoljstvo budućom realizacijom važnih infrastruktirnih projekata. Tdorović je napomenuo da opštinske službe već rade na pripremi sve potrebne dokumentacije za početak realizacije projekata. S obzirom da se sever slabije razvija u odnosu na druge crnogorske opštine, apelujemo na Vladu da više pažnje posveti opštinama sa severa, poručile su poslanice iz Berana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo