RODITELJI POVREĐENIH O TUČI NA ŽABLJAKU: Protivteroristička jedinica postupala nehumano i neprofesionalno

M. D.

14. 03. 2023. u 08:12

RODITELjI dvojice povređenih momaka, u tuči koja se desila u subotu veče između specijalca policije i grupe momaka iz Žabljaka, tvrde da povrede nijesu tako bezazlene i da je specijalna policijska jedinica, koja je ovih dana na Žabljaku na obuci, postupala nehumano i neprofesionalno.

РОДИТЕЉИ ПОВРЕЂЕНИХ О ТУЧИ НА ЖАБЉАКУ: Противтерористичка јединица поступала нехумано и непрофесионално

M.Drobnjak

Iz Uprave policije u nedelju  su saopštili da je njihovu Protivterorističku jedinicu, dok je bila van dužnosti,u žabljačkom pabu "Kino Durmitor",  verbalno, a onda i fizički napala grupa alkoholisanih mladića i da su petorica napadača iz tuče izašla sa lakšim povredama.

Međutim, roditelji dvojice povređenih momaka tvrde da nije sve bilo kako tvrde iz policije.

Otac učesnika incidenta Krsto Bojović kazao je, za Televiziju „Vijesti“ da je "to strašno, to je bezobrazluk. To nije antiteroristička jedinica, ponašali su se kao teroristi te večeri".

Stojka Pavlović majka učesnika incidenta je kazala da ga ne brani, "sigurno da je kriv dok je sudjelovao u tuči, ali da 10 momaka nasrne na njega kad je krenuo kući, mislim da to nije ni ljudski ni profesionalni čin".

Bojović i Pavlović  ističu da se specijalci nijesu legitimisali, kao a napominju da i  stanica policije blizu na nekoliko metara, gdje je sve moglo da se reši mirnim putem.

Pavlović je dodala, "gdje im je stanica policije na metar ispred njih. Da su ga uzeli u naručje, odneli, žalili se i priveli ga, ja bih im ruku kao roditelj pružila".

Bojović kaže, "ako su imali znak prijetnje, zašto se nijesu legitimisali i rekli mi smo policajci. Nego da ih mlate redom gdje koga stižu".

Jedan je od učesnika incidenta je i osamnaestogodišnji Dalibor Pedović. Kaže da ih je policija napamet optužila da su bili u alkoholisanom stanju, jer ih nijesu alkotestirali.

Tvrdi i da mu je jedan od policajaca tokom incidenta umesto značkom zapretio pištoljem.

Dalibor Pedović učesnik incidenta je kazao, "izvadio je vatreno oružje. I šta je onda bilo? Nijesam dao da ga okrene put mene, pa je rekao da je to službeni pištolj i ako možemo da izađemo i zaboravimo na to da mu kasnije ne naprave problem".

Iz Uprave policije nijesu  odgovorili da li je bilo prekoračenja ovlašćenja već su saopštili da na tome trenutno radi Unutrašnja kontrola.

A da ovakvi događaji narušavaju reputaciju Žabljaka kao turističkog mesta, poručuje prvi čovjek opštine.

Predsjednik Opštine Žabljak Radoš Žugić je kazao da treba "intenzivirati rad Komunalne policije koja će kontrolisati radno vreme u kafićima i noćnim klubovima kako se ovakve scene više ne bi ponavljale".

Roditelji apeluju da se slučaj ispita do kraja i utvrdi precizna odgovornost obje strane. Ipak, dodaju da ih dosadašnje iskustvo opominje da institucije sistema u ovakvim situacijama retko snose odgovornost.

Stojka Pavlović je istakla "plašim se da će biti ona narodna- Vrana vrani oči ne vadi".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinavcija - ovo su cene