MEDIJIMA NAMERNO DATE NETAČNE INFORMACIJE: Goran Danilović tvrdi - Državna izborna komisija Crne Gore laže

Марија Стевановић
Marija Stevanović

22. 02. 2023. u 19:30

JOŠ jedna odluka Državne izborna komisije izazvala je buru u Crnoj Gori.

МЕДИЈИМА НАМЕРНО ДАТЕ НЕТАЧНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ: Горан Даниловић тврди - Државна изборна комисија Црне Горе лаже

Goran Danilović / Foto Arhiva Novosti

Naime, DIK danas nije potvrdila predsedničku kandidaturu lidera Ujedinjene Crne Gore Gorana Danilovića. Proverom je, navodno, utvrđeno da nema dovoljno merodavnih potpisa da kandidatura bude validna.

To je saopštio predsednik DIK-a Nikola Mugoša, navodeći da nedostaje 2.269 validnih potpisa. DIK je donela rešenje o otklanjanju nedostataka koje Danilović treba da dostavi roku od 48 sati.

- Podsećam javnost da smo predali više od 700 potpisa nego što je potrebno. Dakle, Državna izborna komisija (DIK) tvrdi da je više od trećine naših potpisa neispravno. Ovo će biti grubo što kažem, ali odgovorno tvrdim da lažu. Čekam razgovor sa sekretarom DIK-a jer se radi o stvarima sa kojima se nikad nisam sreo, a komunikacije nema. Ne znam zašto, ali slutim, da su medijima namerno date netačne informacije - napisao je Danilović naa Fejsbuku, koji ističe da iz nezvaničnog izveštaja koji je dobio viber porukom (Izveštaj još čeka) jasno je, i stoji u napomeni, da je sporno 316 obrazaca na kojima "nešto fali"?

On tvrdi da je "Informacijom da nedostaje skoro 2.500 potpisa učinjena laž s namerom da se napravi šteta."

- Predatih potpisa je, kako smo saopštili, 8.888, što je više od 700 od traženog broja. "Privremenom diskvalifikacijom" obrazaca na kojima je još oko 2.200 potpisa, koji nisu ni prebrojani, došlo se do toga da nam navodno fali 2.269? Verovali ili ne, ja kao kandidat, još ne znam šta to nedostaje. Našom proverom možemo da prihvatimo da se 234 potpisa preklapaju, to se dešava svakome. Ipak, mi smo predali, ponavljam to, 700 potpisa više nego treba - tvrdi Danilović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove