PROPAO OPOZIV KOVAČEVIĆA: Odbornici SO Nikšić lupili još jedan šamar DPS

M. SEKULOVIĆ

11. 02. 2023. u 09:13

Predsednik Opštine Nikšić Marko Kovačević iz Nove srpske demokratije, ostaje na toj funkciji. Odbornici Skupštine opštine Nikšić, nisu razmatrali predlog za njegovo razrešenje koji je podnelo 18 odbornika opozicije, jer je ta tačka skinuta sa dnevnog reda na predlog odbornika koalicije "Za budućnost Nikšića".

ПРОПАО ОПОЗИВ КОВАЧЕВИЋА: Одборници СО Никшић лупили још један шамар ДПС

opština Nikšić

Predlog za razrešenje Kovačevića podneo je Evropski tim za Nikšić, čija je okosnica DPS zbog "nepoštovanja Ustava Crne Gore, povrede suvereniteta i teritorijalnog integriteta, izdaje državnih interesa, urušavanja ugleda države Crne Gore i poniznog i sluganskog odnosa prema institucijama druge države", prilikom posete Skupštini Srbije u decembru prošle godine.

OČEKIVANI POTEZ

ODBORNIK koalicije "Evropski tim za Nikšić" Boris Muratović rekao je da je ovakav potez konstituenata sadašnje vlasti u Nikšiću bio očekivan.

- Naslućivali smo to jer se čekao poslednji rok za zakazivanje sednice ne bi li ta tema izgubila aktuelnost i ne bi li se to stavilo pod tepih. Raduje me činjenica da odbornica URA nije bila na sednici. Taj čin dovoljno govori da odbornica nije želela da učestvuje u današnjoj šaradi na sednici SO Nikšić - kazao je Muratović.

- Sve vreme diskriminisan sam samo po nacionalnoj osnovi. Ovo je ugrožavanje prava naroda kojem ja pripadam i zbog toga što neko ugrožava naša prava ja se neću nikome izvinjavati. Naprotiv, vrlo ću se usprotiviti tome i ubuduće. I naravno da nećemo dozvoliti da srpski narod ili bilo koji drugi narod u Nikšiću ili Crnoj Gori bude diskriminisan na ovaj način - kazao je Kovačević, koji je naglasio da je u pitanju kampanja i propaganda. - Mislim da je ovo naznaka kraja DPS-a u Crnoj Gori pogotovo zbog toga što sada idu predsednički izbori.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)