MINISTAR JOKOVIĆ I ČELNIK LOVSTVA POTPISALI UGOVOR: Decenijsko upravljanje lovištem Bar

B. DABIĆ

08. 02. 2023. u 16:41

PREMA potpisanom ugovoru, lovište na teritoriji Opštine Bar dato je na korišćenje preduzeću Lovstvo, a precizirane su i visine naknada koje ovo preduzeće treba da plaća.

МИНИСТАР ЈОКОВИЋ И ЧЕЛНИК ЛОВСТВА  ПОТПИСАЛИ УГОВОР: Деценијско управљање ловиштем Бар

Foto: Lovstvo Bar

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede  Vladimir Joković i direktor  doo  „Lovstvo" iz Bara Marko Brnjada potpisali su danas ugovor kojim se opštinskom preduzeću iz Bara daje na 10 godina lovište površine 49.087 hektara. Ugovor je sačinjen na osnovu Zakona o divljači i lovstvu, kao i Odluke o dodeli lovišta Bar na korišćenje.

- Ugovorne strane ovim ugovorom uređuju period korišćenja lovišta Bar koje se nalazi na teritoriji opštine Bar, uslove korišćenja lovišta, mere koje je korisnik lovišta dužan da preduzme u cilju unapređenja lovišta, procenu brojnog stanja divljači po vrstama - kazao je  Brnjada.

Prema njegovim rečima, ugovorom je precizirano i plaćanje naknada.

Preduzeće “Lovstvo”  će lovište, u skladu sa ovim ugovorom, koristiti uz plaćanje godišnje naknade od tri odsto od ostvarenog ukupnog prihoda pre oporezivanja za tekuću godinu.

Novac od naknade za korišćenje lovišta uplaćuju se Opštini Bar - 30 odsto, a 35 Lovačkom savezu Crne Gore za obavljanje poslova od javnog interesa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)