DRITAN ABAZOVIĆ: Najvažnije je da dobijemo novog predsednika, podržao kandidaturu i Spajića

B. DABIĆ

31. 01. 2023. u 15:14

TOKOM radne posete Ulcinju premijer Dritan Abazović odgovarajući na novinarsko pitanje da li će Građanski pokret URA dati podršku predsedničkom kandidatu Pokreta Evropa sad Milojku Spajiću kazao je da će se organi njegove partije sledeće sedmice izjasniti.

ДРИТАН АБАЗОВИЋ: Најважније је да добијемо новог председника, подржао кандидатуру и Спајића

foto: B.D.

- Moj stav je odranije poznat – najvažnije je da dobijemo novog predsednika, da on bude građanski, evropski i da ima mnogo bolju saradnju sa Vladom Crne Gore, samim tim svi ćemo biti na dobitku. Svi kandidati koji su načelno ušli u trku, mislim da su zanimljivi i da među njima ima ljudi koje bih vrlo rado video kao predsednike Crne Gore. I ovim što sam rekao, na neki način pružamo Spajiću podršku, i njemu i bilo kome ko ima orijentaciju koja je građanska. Ovo se ne odnosi striktno na njega, kazao je Abazović i dodao da će se njegova partija naredne sedmice izjasniti po tom pitanju.

- Naša centralna preokupacija je rad Vlade, naravno, ne potcenjujemo predsedničke izbore koji su izuzetno važni, rekao je Abazović.

Po pitanju Ustavnog suda, Abazović je podsetio da je sutra dan D.

- Sutra će biti odbor na kom treba da se napravi taj, nadam se uži izbor pre same sednice i najvažnije je da dobijemo četiri kredibilna člana i samim tim stavimo tačku na izbor sudija Ustavnog suda. Apel Vlade od početka je bio da je to trebalo uraditi davno, mislim da smo u julu imali najbolju priliku, a građani sami neka sude kome je bilo u interesu da se to ne uradi. Ako ne bude pokušaja da opet neko politizuje Ustavni sud, verujem da ćemo vrlo brzo dobiti funkcionalni Ustavni sud, što bi bio veliki plus i evropskih integracija, kazao je Abazović i dodao: „Navijam  da se izabere sve četvoro sudija, ali moramo da budemo svesni činjenice da ako DPS računa da će kandidat manjinskih naroda biti kandidat DPS-a i da će oni opet imati većinu u Ustavnom sudu, to im je pogrešna računica“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri