STRIC I BRATANAC IZA REŠETAKA DO 72 SATA: Određen protvor osumnjičenima za pljačku pošte - pištolj kupili kod Kineza

B. DABIĆ

24. 01. 2023. u 22:46

NEKOLIKO sati nakon što su počini razbojništvo u poslovnici pošte u Sutomoru, uhapšeni su stric i bratanac, M.R. (50) i M.R. (24) iz Buljarice.

СТРИЦ И БРАТАНАЦ ИЗА РЕШЕТАКА ДО 72 САТА: Одређен протвор осумњиченима за пљачку поште - пиштољ купили код Кинеза

Foto: Ilustracija

Osumnjičenima za krivično delo razbojništvo određeno je zadržavanje do 72 sata nakon što su danas saslušani u Osnovnom državnom tužilaštvu  (ODT) Bar. Rukovodilac ODT Bar tužilac Radovan Đurišić potvrdio je da će sutra  biti privedeni sudiji sa istrage uz predlog tužilaštva za određivanje pritvora.

Razbojništvo je inače izvršeno juče. Kod njih je pronađen novac, ali ne iznos koji su juče naveli u pošti, 1.600 evra,  već oko 1.300 evra. Pronađeni novac će biti vraćen.

Šta je podstaklo dvojicu srodnika koji do sada nisu evidentirani kao izvršioci krivičnih dela,  da počine razbojništvo još nije poznato. Kako je potvrdio naš izvor iz istrage, bratanac, inače kuvar po zanimanju, je neposredno pre pljačke kupio plastični pišolj kod Kineza. On je u iskazu i priznao da je plastični pištolj bacio uz put dok su se vozili od Sutomora ka Buljarici. Bratanc je bio inicijator da se opljačka poslovnica Pošte u Sutomoru u čemu je saizvršilac bio stric, koji ga je čekao u vozilu parkiranom ispred poslovnice.

Službenici Odeljenja bezbednosti Bar su brzom i efikasnom akcijom identifikovali osobe koje su juče uz pretnju oružjem otuđile novac iz Pošte Crne Gore u Sutomoru. Sinoć su po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bar lišeni slobode M.R. (50) i M.R. (24) iz Budve, zbog sumnje da su izvršili krivično delo razbojništvo.

Sumnja se da su M.R. (50) i M.R. (24),  krivično delo koje im se stavlja na teret izvršili juče oko 14.00 časova, na način što su se vozilom marke „Opel Corsa“, skrivenih registarskih oznaka, kojom je upravljao M.R. (50),se  dovezle do poslovnice Pošte Crne Gore, nakon čega je M.R. (24) maskiran ušao u poslovnicu i uz prijetnju vatrenim oružjem – pištoljem od zaposlene radnice otuđio novac u iznosu od oko 1.500 evra, nakon čega su se osumnjičeni dali u bekstvo, navidi se u saopštenju Uprave policije.

Odmah po sazanju za počinjeno razbojništvo policija  je blokirala  grada i preduzete su neophodne mere i radnje koje su rezultirale identifikacijom, lociranjem i hapštenjem osumnjičenih lica.

ZAPREĆENA KAZNA ZATVORA OD DVE DO 10 GODINA

Po naredbi nadležnog suda izvršen je pretres stana i pomoćnih prostorija, kao i vozila, kojom prilikom su pronađeni predmeti koji potiču iz navedenog krivičnog dela.

Za krivično delo razbojništo zaprijećena je kazna zatvora od dve do 10 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina