ČAĐENOVIĆU PRODUŽEN PRITVOR: Specijalni tužilac Crne Gore iza rešetaka još dva meseca

V.K.

23. 01. 2023. u 19:22

APELACIONI sud Crne Gore odbio je, kao neosnovanu, žalbu branioca specijalnog tužioca Saše Čađenovića na rešenje Višeg suda u Podgorici o produženju pritvora za dva meseca.

ЧАЂЕНОВИЋУ ПРОДУЖЕН ПРИТВОР: Специјални тужилац Црне Горе иза решетака још два месеца

Foto: S. Đokić

Viši sud u Podgorici produžio je pritvor Čađenoviću "zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i da bi okrivljeni ostankom na slobodi mogao ometati postupak uticajem na svedoke".

Čađenović je uhapšen 9. decembra 2022. godine na poslu nakon što je njegov kolega Miloš Šoškić doneo odluku o otvaranju istrage i nalog za hapšenje Čađenovića. Sumnja se da je on kao specijalni tužilac radio za kavački klan i pripadnike te kriminalne organizacije sačuvao od krivičnog gonjenja.

Javnosti je poznat i po aferi državni udar gde je montiranim procesom pokušao da optuži srpske državljane i lidere Demokratskog fronta da su pokušali da izvrše prevrat u Crnoj Gori i ubiju tadašnjeg premijera a sadašnjeg predsednika Mila Đukanovića. On je zbog "učešća u procesu državni udar", tokom istog dobio i stan od države.

Za Čađenovića zapisano je i da je zataškao aferu „crne trojke“, protiv policijskih službenika koji su prebijali političke neistomišljenike. Čađenović je, pod vrlo sumnjivim okolnostima prebačen u specijalno tužilaštvo, iako je u tom momentu bio pod zabranom da ne može napredovati u službi, jer je bez znanja kolege tužioca uzeo predmet i doneo odluku na svoju ruku. Umesto da ostane bez posla, Čađenović je na predlog Milivoja Katnića, prebačen u specijalno tužilaštvo.

Ime tužioca Saše Čađenovića se našlo u žiži javnosti i kada je obznanjeno da je odbacio spise Europola s obrazloženjem da nema osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja protiv bilo kog lica. Ipak, ono što je još više zainteresovalo javnost jeste fotografija koju je uhapšeni visoki funkcioner ANB-a, Petar Lazović, koji je trenutno u zatvoru zbog kriminalnog delovanja, inače sin bivšeg šefa SPO-a Zorana Lazovića, poslao fotografiju Saše Čađenovića, specijalnog tužioca, navodnom vođi kavačkog klana Radoju Zviceru.

BONUS VIDEO - ZAVRŠENO SASLUŠANjE SAŠE ČAĐENOVIĆA: Čeka se odluka sudije o pritvoru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)