MNOGO NEDOUMICA OKO FORMIRANJA NOVE VLADE U CRNOJ GORI: Bošnjaci neće u Lekićevu Vladu?

Марија Стевановић
Marija Stevanović

31. 12. 2022. u 13:34

NE TREBA nam Vlada koja će Crnu Goru da posvađa sa svetom kazao je portparol Bošnjačke stranke Crne Gore Adel Omeragić.

МНОГО НЕДОУМИЦА ОКО ФОРМИРАЊА НОВЕ ВЛАДЕ У ЦРНОЈ ГОРИ: Бошњаци неће у Лекићеву Владу?

Foto: Jutjub/Gradska RTV Podgorica

- Crnoj Gori treba Vlada koja će kao ključni prioritet da postavi nastavak evropskih integracija, zatvaranje pregovaračkih poglavlja i vladavinu prava, a ne ona koja će je posvađati sa svetom. Za to se nije borila i nije glasala većinska Crna Gora. Međutim, ako se nakon jasnih preporuka međunarodnih partnera i uprkos činjenici da se njen međunarodni legitimitet unapred dovodi u pitanje, insistira na formiranju vlade na temelju neustavnog zakona, jasan je znak svesnog zaokreta od EU politike i EU težnji Crne Gore - kazao je Omeragić, čija stranka je bila u vladama koje je formirao DPS, da bi posle poraza Đukanovića na izborima 30. avgusta 2020 godine, ostala bez ministarskih mesta u Vladi Zdravka Krivokapića, ali je ušla u manjinsku Vladu Dritana Abazovića i uprkos tome što su njeni poslanici glasali za smenu Abazovićeve Vlade i dalje njeni ministri sede u njoj što izaziva podsmeh u crnogorskoj javnosti.
 
Omeragić je na zvaničnom sajtu BS napisao  da oni koji Crnu Goru žele da skrenu sa evropskog kolosjeka, za tako nešto nemaju partnera u Bošnjačkoj stranci.
 
- Ne želimo da se vraćamo u devedesete godine prošlog veka, kada smo zbog neodgovorne politike trpeli sankcije - kazao je Omeragić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (3)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!