BEZBEDNOST PUSTA ŽELJA URA I PzP? U parlamentarnoj većini počele kombinatorike oko resora u budućoj vladi

V. K.

28. 12. 2022. u 07:33

DOK se čeka da predsednik države Milo Đukanović prihvati ili odbije potpise parlamentarne većine, da mandatar za sastav nove vlade bude lider Demosa Miodrag Lekić, u taboru pobednika izbora 30. avgusta 2020. godine već su počele "borbe" oko određenih sektora buduće izvršne vlasti.

БЕЗБЕДНОСТ ПУСТА ЖЕЉА УРА И ПзП? У парламентарној већини почеле комбинаторике око ресора у будућој влади

Foto: Skupština CG

Vojevanje na polju bezbednosti povelo se između GP URA i PzP.

Ovih dana šef poslaničkog kluba GP URA Miloš Konatar saopštio je da će oni u pregovorima o novoj vladi insistirati da zadrže sektor bezbednosti.

- Insistiraćemo da se nastavi borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i najvećih zala koji prete Crnoj Gori. Želimo da nastavimo ono što smo započeli - poručio je Konatar, precizirajući da misli na bezbednosni sektor. - Premijer Dritan Abazović sebe je u potpunosti dao u borbi protiv organizovanog kriminala i on ima jasne i vidljive rezultate u toj borbi. I to građani mogu da svedoče.

Kako će sve da se odvija, neizvesno je jer je "kandidaturu" upravo za isti sektor juče najavio Pokret za promjene, koji na rukovodećem mestu vidi svog lidera Nebojšu Medojevića. Doduše, ništa novo, jer je Medojević i u vreme minule dve vlade insistirao da bude nosilac resora bezbednosti, ali mu ni bivši premijer Zdravko Krivokapić, kao ni aktuelni u tehničkom mandatu Dritan Abazović nisu dali podršku.

Poslanik PzP Nikola Bajčetić saopštio je da PzP čvrsto stoji na pozicijama koje su dogovorene u oktobru 2020. godine nakon izbora 30. avgusta i pada režima Mila Đukanovića, u okviru pobedničke liste "Za budućnost Crne Gore", kada je toj stranci, kako je naveo, pripalo mesto potpredsednika Vlade za koordinaciju reformi službi bezbednosti. On je poručio da je lider te partije Nebojša Medojević spreman da preuzme odgovornost za reforme službi bezbednosti.

SPREMNI NA IZAZOVE

- REFORMA službi bezbednosti zahteva posebnu hrabrost i znanje, a razlog je što se, pogotovo u današnjim vremenima, Crna Gora suočava sa izuzetno teškim unutrašnjim, ali i spoljašnjim izazovima. Mi u PzP smo vrlo svesni te situacije, ali i težine koju nosi ova pozicija. Zato smatramo da je lider PzP Nebojša Medojević spreman da preuzme odgovornost - rekao je Bajčetić i istakao da je Medojević 2020. dobio snažnu podršku IDU, najveće globalne organizacije koja okuplja partije desnog centra, za koordinacuju reformi službi bezbednosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu