KRIVIČNA ZA JEDNU, PREKRŠAJNA PRIJAVA ZA 13 OSOBA: Uprava policije Crne Gore o incidentima na skupu u Podgorici

Марија Стевановић
Marija Stevanović

22. 12. 2022. u 22:32

ZBOG nereda ispred Skupštine Crne Gore krivično će odgovarati jedan osoba, a njih 13 prekršajno, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

КРИВИЧНА ЗА ЈЕДНУ, ПРЕКРШАЈНА ПРИЈАВА ЗА 13 ОСОБА: Управа полиције Црне Горе о инцидентима на скупу у Подгорици

Foto: I. D. S./V. K.

Policija tvrdi da su njeni službenici od 12. decembra, kada je na policijske službenike, ali i na štićeni objekat – Skupštinu Crne Gore, izvršen organizovani napad više osoba, da je identifikovano njih 15, od kojih će jedna odgovarati krivično, a njih 13 prekršajno, dok je za jednu postupanje u toku.

- Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici je naložio da se protiv V.I. (43) podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, dok se u odnosu na radnje Đ.I. (64), F.K. (30), M.V. (24), M.P. (54), Ž.J. (42), E.G. (58), R.K (47), M.V. (37), D.Ć. (44), A.P. (27), A.H. (31), R.V. (31) i M.K. (43), izjasnio da se ne stiču elementi krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti. Protiv ovih 13 osoba biće podnete prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru - saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Identifikovano je i lice koje je tada sprej sa nadražujućim dejstvom upotrebilo u pravcu policijskih službenika, kao i u pravcu okupljenih građana.

- Od A.M. (26) iz Danilovgrada prikupljena su obaveštenja na te okolnosti, nakon čega je obavešten nadležni tužilac koji će se naknadno izjasniti o kvalifikaciji dela - kaže policija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna