BRANE MILA OD ZAKONA: Posle protestne vožnje Podgoricom, pristalice Pokreta "Ima nas" okupile se pred Skupštinom Crne Gore (FOTO/VIDEO)

I. D. S. - V. K.

12. 12. 2022. u 13:11

PRISTALICE Pokreta "Ima nas" koji okuplja zagovornike bivšeg režima okupili su se ispred zgrade Skupštine Crne Gore kako bi pratili glasanje poslanika o Zakonu o predsedniku i izboru sudija Ustavnog suda.

БРАНЕ МИЛА ОД ЗАКОНА: После протестне вожње Подгорицом, присталице Покрета Има нас окупиле се пред Скупштином Црне Горе (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: I. D. S.

Okupljanju je prethodila protestna vožnja automobilima, ulicama Podgorice.

Iz pokreta "Ima nas" su poručili da se izmenama Zakona o predsedniku želi urušiti ustavni poredak što, kažu, neće dozvoliti.

Za sada je okupljanje samo pred zgradom Parlamenta i tu će biti sve vreme skupštinskog zasedanja. Građane su pozvali da budu pripravni i čekaju dalje instrukcije, koje će zavisiti od ishoda glasanja u Skuštini. O daljim koracima, saopštili su,  javnost će obavestiti blagovremeno.

- Zato pozivamo građane da budu pripravni i da prate naša uputstva tokom čitavog dana kako bi na adekvatan način odgovorili očiglednoj nameri da se rušenjem institucija i ustavnog poretka uruše i temelji države. Odustajanja nema, odlučno ćemo braniti institucije - poručili su iz Pokreta "Ima nas".

Demokratski front i Demokrate najavili su da će podržati izmene Zakona o predsedniku. Izmene tog zakona, koje su predložili poslanici Demokratskog fronta, već su jednom usvojene u Skupštini, ali je predsednik Crne Gore Milo Đukanović vratio taj akt parlamentu na ponovno odlučivanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove