LAZOVIĆ KORAK DO SLOBODE: Porodica ponudila garanciju sudu od čak 1,64 miliona evra

S. Đokić

18. 11. 2022. u 06:45

SPECIJALNO državno tužilaštvo Crne Gore žalilo se na odluku sudije za istragu podgoričkog Višeg suda Suzane Mugoše koja je prihvatila predlog da se bivšem službeniku Agencije za nacionalanu bezbednost Petru Lazoviću, ukine pritvor uz priloženo jemstvo od 1.640.300 evra, od čega je 1.540.300 njegova porodica ponudila u nepokretnostima, dok je 100.000 u gotovini.

ЛАЗОВИЋ КОРАК ДО СЛОБОДЕ: Породица понудила гаранцију суду од чак 1,64 милиона евра

Foto: Skrinšot

Sudija za istragu je istovremeno odredila da se Lazoviću oduzmu putne isprave i zabranjuje napuštanje boravišta uz povremeno javljanje podgoričkoj policiji.

Na ovu odluku, Specijalno tužilaštvo imalo je pravo žalbe, što su i iskoristili, pa će konačnu reč dati veće podgoričkog Višeg suda. Neizvesno je da li će, do konačne odluke, Lazović napustiti Istražni zatvor u Spužu. On je uhapšen 18. jula i pred tužiocem je negirao optužbe da je kao pripadnik kriminalne grupe počinio niz teških krivičnih dela.

Povodom odluke sudije Mugoše, reagovala je Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) koja je tražila od Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) da u što kraćem roku objavi rezultate kontrole imovine Petra Lazovića, kako se ne bi došlo u situaciju da se sloboda za osumnjičenog "kupuje" novcem za koji postoji sumnja da je stečen kriminalom.

Nedugo zatim, stigao je odgovorila i ASK. Ističu da su sve relevantne podatke o prihodima i imovini bivšeg javnog funkcionera, Petrovog oca Zorana Lazovića i povezanih lica dostavila 19. maja 2022. godine nadležnim istražnim organima. Oni su navelli da će u zavisnosti od ishoda krivičnog postupka i ocene koju će dati tužilaštvo i sud, ASK sprovesti odgovarajući postupak iz domena svoje nadležnosti.

MILOVIĆ TRAŽI REFORME PRAVOSUĐA

NAKON donošenja odluke da se Vesna Medenica brani sa slobode i još nepravosnažne odluke kojom se prihvata jemstvo za Petra Lazovića, crnogorsko sudstvo dotaklo je dno, poručio je Andrej Milović, član Predsedništva Pokreta Evropa sad.

- Zato je neophodna hitna reforma pravosuđa, koja je moguća jedino nakon vanrednih parlamentarnih izbora i novog sastava parlamenta - dodao je Milović.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)