FORMIRANJE VLASTI U PODGORICI: Danas nastavak pregovora

I.D.S.

07. 11. 2022. u 11:47

PREGOVORI oko formiranja vlasti u Podgorici danas bi trebalo da se nastave, nakon što su prethodne sedmice započeti na inicijativu nosioca liste Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića.

ФОРМИРАЊЕ ВЛАСТИ У ПОДГОРИЦИ: Данас наставак преговора

Foto: Facebook/Jakov Milatović

Pregovorima bi, kao i prethodne nedelje, trebalo da prisustvuju Jelena Borovinić Bojović ispred liste "Za budućnost Podgorice", Danilo Šaranović ispred "Idemo ljudi" Danilo Šaranović i Luka Rakčević nosilac liste "Može Podgorica — Ovo je naš grad.

Uoči sastanka, Milatović je poručio da "projektovane i neosnovane žalbe DPS-a Ustavnom sudu" neće moći da utiču na izbornu volju građana, te da ne mogu promeniti izborni rezultat.

- DPS na silu pokušava da obesmisli osnovni princip demokratije. "Izvođač radova" je predsednik Izborne komisije Glavnog grada Veselin Vukčević, koji je umislio da je njegova volja jača od volje 62 odsto građana Podgorice koji su nedvosmisleno glasali za smenu vlasti - navodi se u Milatovićevom saoštenju. 

Podseća i da je Upravni sud poništio odluku Skupštine Glavnog grada kojom je početkom jula za gradonačelnika izabran Ivan Vuković iz DPS-a.

- Vuković ne odustaje da neustavno i nezakonito sebi kupuje vreme, dok istovremeno poziva građane da brane njegovu i fotelju svog šefa. Očekujem da  nadležni organi reaguju i razvlaste neustavnog i nezakonitog gradonačelnika Podgorice, dok se ne reši planski izazvana kriza. Tako bi se stalo sa zloupotrebom resursa Glavnog grada u korist jedne partije i uskog kruga ljudi oko nje - rekao je Milatović.

On je kazao da je građanska, multietnička i evropska Podgorica, godinama unazad ponižavana i diskriminisana, digla glas 23. oktobra i poslala u političku prošlost one koji su društvo doveli u ambis.

- Vreme je da se DPS pomiri sa izbornim porazom i da kao društvo krenemo napred - poručio je jedan od lidera pokreta Evropa sad.


BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

OVO JE MUŽ KOJI JE UBIO ŽENU I DETE, PA SEBE: Tragedija koja je ostavila Pančevo bez reči (FOTO)