SAMO JE MOLITVENI HOD MOGAO DA SMIRI TENZIJU: Suđenje mitropolitu Joanikiju, on poručio - "Nisam kriv" (VIDEO)

V.K.

07. 11. 2022. u 11:39

U OSNOVNOM sudu u Nikšiću nastavljeno je suđenje mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju i osmorici nikšićkih sveštenika – Slobodanu Jokiću, Draganu Krušiću, Vasiliju Brboriću, Danilu Zirojeviću, Željku Rojeviću, Ostoji Kneževiću, Nikoli Marojeviću i Mirku Vukotiću.

САМО ЈЕ МОЛИТВЕНИ ХОД МОГАО ДА СМИРИ ТЕНЗИЈУ: Суђење митрополиту Јоаникију, он поручио - Нисам крив (ВИДЕО)

Foto: V. K.

U nastavku suđenja mitropolit Joanikije je kazao da se ispred i oko hrama sakupilo više od 20 hiljada Nikšićana i da je jedino molitveni hod mogao da smiri tenzije u tom gradu.

- Razumete li optužnicu? - pitao je sudija mitropolita Joanikija.

- Nisam kriv -  odgovorio je mitropolit i dodao da dok je trajala služba u hramu u Nikšiću na praznik Svetog Vasilija Ostroškog, oko crkve i na Trgu Šaka Petrovića okupilo se više od 20.000 građana. - Jedino rešenje bilo je da krenemo u molitveni hod ulicama Nikšića kako bi se potom narod mirno razišao. Bio je spontani skup i narod je izrazio poštovanje prema Svetom Vasiliju Ostroškom. Dakle, tog dana nije bilo litije, jer za nju nismo bili pripremljeni. Poštovali smo epidemiološke mere iako u to vreme u Nikšiću nije bilo registrovanih slučajeva zaraze kovid 19.


BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI



 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024