NAGRADA I TAMBURAŠIMA: Objavljena imena dobitnika najvećeg opštinskog priznanja u Pljevljima

M. D.

04. 11. 2022. u 16:40

ŽIRI za dodelu nagrade 20. Novembar doneo je Odluku da ovogodišnje najviše opštinsko priznanje dodeli slikaru Miliki Mićku Marjanoviću i posthumno Đorđu Džuveroviću, dok je ova nagrada, u konkurenciji pravnih lica, dodeljena Gradskom tamburaškom orkestru.

НАГРАДА И ТАМБУРАШИМА: Објављена имена добитника највећег општинског признања у Пљевљима

Foto: M. Drobnjak

Milika Mićko Marjanović decenijama živi i stvara u Francuskoj. Izabran je od 52 hiljade slikara iz celog sveta na izložbi u Velikoj palati „Gran pare“ i dobio je dve nagrade, novčanu i medalju privatnih kolekcionara. Na izložbi u Pljevljima 2001. godine, koju je organizovala Međurepublička zajednica, dobio je prvu nagradu „Pivo Karamatijević“ za jedan rad akrilik. Osim ovih, dobitnik je i drugih vrednih priznanja i nagrada.

Đorđe Džuverović je bio diplomirani inženjer mašinstva, dugogodišnji bivši direktor Rudnika Pljevlja, bivši poslanik u Skupštini Crne Gore i od 1997.godine dugogodišnji predsednik  DPS-a Pljevlja. Đorđe Džuverović preminuo je 13.05.2022.godine u 81-godini.

- Gradski tamburaški orkestr Pljevlja, jedini veliki tamburaški orkestar u Crnoj Gori, osnovan je 2010. godine, s ciljem očuvanja bogate muzičke i tamburaške tradicije Pljevlja. Osnovali su ga ljubitelji i izvođači kojima je tambura ljubav i hobi. Orkestar je nastupao na mnogobrojnim festivalima i dobitnik je nagrada za orkestarsko sviranja i za soliste - navodi se u odluci žirija.

Nagrada se sastoji od diplome i novčanog iznosa od 1.000,00 eura. Nagrade će biti uručene na svečanoj sednici povodom Dana opštine Pljevlja 20. novembra 2022. godine.

     


BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

                                                                                             

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić