NAKON VIŠESATNE POTRAGE ZA NESTALOM DEVOJČICOM: Akcija srećno okončana, dete pronađeno dok je plivalo u moru

B. DABIĆ

02. 11. 2022. u 12:07

VIŠESATNA potraga za nestalom petnaestogodišnjom devojčicom, državljankom Rusije, srećno je okončana. Nestanak deteta prijavila je majka policiji u utorak veče, a jutros oko 10 časova devojčica je pronađena dok je plivala u moru na milju i po od Volujice ka Ulcinju.

НАКОН ВИШЕСАТНЕ ПОТРАГЕ ЗА НЕСТАЛОМ ДЕВОЈЧИЦОМ: Акција срећно окончана, дете пронађено док је пливало у мору

Foto:B.D.

Novostima je potvrđeno da devojčica ima povrede u vidu ogrebotina, a i da se, kako je kazala, oseća dobro.

- Devojčica je pronađena na milju i po od tunela Volujica prema Ulcinju. Uočio ju je pripadnik Uprave pomorske sigurnosti koji je pretraživao teren skuterom. Plivala je, potvrdio je pomoćnik direktora Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Žarko Lukšić.

Akcijom je koordinirala Služba zaštite i spasavanja Bar.

Nestanak devojčice je prijavila njena majka u utorak veče. Iz Službe zaštite i spasavanja su potvrdili da je majka prijavila nestanak devojčice i potraga za njom počela je u 23.05 iza brada Volujica. Trajala je do pred zoru, ali nije dala rezultate

Aco Vulević iz Službe zaštite i spasavanja potvrdio je da je potraga nastavljena jutros.

-Dobili smo poziv iz Službe zaštite i spasavanja Bar da je nestala devojčica u rejonu iza Volujice u noći između utorka i srede. Isplovio je naš čamac SAR 1 i pretraživali smo područje od rta Volujice do Utjehe. Angažovali smo i veliki dron. Tokom noći je nismo našli, a akcija je trajala do 3.30 minuta. Jutros u 8.00 časova na zahtev Službe zaštite i spasavanja Bar mi smo isplovili spasilačkim skuterom i uz obalu je tražili. Takođe je podignut dron - kazao je Lukšić dodajući da je devojčica kad je pronađena imala ogrebotine po telu.

U potragu je bio uključen i spasilački čamac SAR UPSUL-a koji je devojčicu prevezao sa otvorenog mora do gata 5 barske luke gde su je čekale ekipe hitne pomoći.

Kako se i zašto devojčica zatekla iza brda Volujice tokom noći, na nepristupačnom terenu, za sada nije poznato.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)