KAKVA JE DALJA SUDBINA MINISTARA: Skupština danas odlučuje o razrešenju Konjevića i Krivokapića

Novosti online

21. 10. 2022. u 15:20

ĐUROVIĆEVA je početkom ove sedmice tražila da Zakonodavni odbor razmotri ovu inicijativu i da se izveštaj dostavi do početka današnje plenarne sednice.

КАКВА ЈЕ ДАЉА СУДБИНА МИНИСТАРА: Скупштина данас одлучује о разрешењу Коњевића и Кривокапића

Foto Skupština CG

Predsednica Skupštine Danijela Đurović (SNP) staviće na glasanje današnje sednice inicijativu premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića za razrešenje ministara odbrane i vanjskih poslova Raška Konjevića i Ranka Krivokapića, saznaju “Vijesti”.

Đurovićeva je početkom ove sedmice tražila da Zakonodavni odbor razmotri ovu inicijativu i da se izveštaj dostavi do početka današnje plenarne sednice, ali je predsednica Zakonodavnog odbora Maja Vukićević obavestila da taj odbor nije, shodno skupštinskom poslovniku, nadležan da održi sednicu na kojoj bi se razmotrila ta inicijativa.

- Podsetiću Vas da se do sada prilikom razrešavanja ministara nije tražilo mišljenje Zakonodavnog odbora pa su se tako ministri 42. Vlade razrešavali bez mišljenja odbora, jer ni biranje ni razrešavanje ministara i Vlade nije nadležnost ni Zakonodavnog niti bilo kojeg drugog skupštinkog odbora - nevela je Vukićevićeva u dopisu.

Ona je podsetila da je nadležnost Zakonodavnog odbora da razmatra predloge zakona, drugih propisa i opštih akata koje donosi Skupština sa stanovišta njihove usklađenosti sa Ustavom i pravnim sistemom Crne Gore, što dostavljeni predlog svakako nije.

- Imajući u vidu navedeno, Zakonodavni odbor nije u mogućnosti da razmatra dostavljeni akt, odnosno da održi sednicu tim povodom. Pozivam vas da u skladu sa vašim ovlašćenjima i u skladu sa Poslovnikom i dogovoru na kolegijumu ovo stavite na dnevni red - navela je Vukićevićeva.

Iz SNP-a su pre sat vremena saopštili da podržavaju inicijativu za razrešenje Konjevića i Krivokapića, te da očekuju podršku i ostalih kolega poslanika koji pripadaju većini od 30. avgusta 2022. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini