DPS JE PROŠLOST: Dr Jelena Borovinić Bojović - Sve smo bliži trenutku oslobođenja Podgorice

V.K.

18. 10. 2022. u 21:15

- PRIBLIŽAVAMO se kraju izborne kampanje i sve smo bliži trenutku oslobođenja Podgorice od DPS-a.

ДПС ЈЕ ПРОШЛОСТ: Др Јелена Боровинић Бојовић - Све смо ближи тренутку ослобођења Подгорице

Foto: V. K.

U minule četiri godine, lokalna vlast je šminkala Podgoricu a probleme nije rešavala. Odlazeći gradonačelnik se hvali da zna više ulica od ostalih, da bolje poznaje probleme od ostalih, ali nikako da odgovori na pitanje - čemu to sve služi ako ne rešava probleme? A nagomilao ih je mnogo -, kazala je u Zagoriču dr Jelena Borovinić Bojović, kandidatkinja za gradonačelnicu koalicije ,,Za Budućnost Podgorice’’

Ona je istakla da su ignorisani mnogi apeli, prijave i inicijative.

- Sve što smo mi građani Podgorice pokušali da rešimo, svako u svom naselju, uglavnom je ignorisano. Komunikacije između gradske uprave i nas građana, skoro da nema. Osim kada to odgovara raspoloženju odlazeće gradske uprave. I da vam kažem nešto, veoma važno i značajno. Nije problem samo nedostatak razgovora i odsustvo dogovora između građana i vlasti. Problem je što su vas ubedili da ste jedni drugima krivi za nerešavanje problema. I onda kažu - ma oni u Zagoriču se ne mogu sami sa sobom dogovoriti. A ja pitam - šta je onda uloga gradskih vlasti ako ne da organizuje, posreduje i stvara dogovore među građanima? Ne samo što su nagomilali probleme, nego vas još ubjeđuju da je problem u vama, u nama svima, samo u njima nije -, rekla je dr Borovinić Bojović.

Ona je dodala da u ovom delu Podgorice postoje problemi legalizacije zemlje, napona struje, brojni infrastrukturni problemi, često kiša izaziva kolaps saobraćaja.

- Zaista više nema smisla da to ignorišemo. To ćemo da rešavamo, zajedno i u dogovoru. Nekada to ide teže, nekada lakše, kao i u svakom poslu, ja to najbolje znam kao lekarka. Ali tamo gde ima volje, istrajnosti i upornosti, ima i rezultata. Možete pretpostaviti sa koliko težim okolnostima sam se kao lekarka suočavala. I kada mi neko kaže - da ne može godinama da se reši saobraćaj, ulica, trotoar, jednostavno ne prihvatam. Za početak, da ispunimo obavezu, prvu koja zavisi od nas, a to znači da 23. oktobra razvlastimo DPS i da počnemo da razgovaramo, da se dogovaramo i da radimo. Rešavamo sve, dovršićemo i izgradnju šetališta, da Zagorič dobije i novi sadržaj. Vreme je za rešavanje starih problema i uvođenje novih sadržaja. Ajmo zajedno, da 23. oktobra definitivno pošaljemo DPS u prošlost i da odgovorimo na pitanje čija je Podgorica? Naša je! Svi za broj 5, svi za budućnost Podgorice - zaključila je dr Borovinić Bojović.

BONUS VIDEO - MILO SA ŠKALjARCIMA: Abazović o vezama vlasti Crne Gore sa kriminalcima i kriminalnim radnjama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba