LEKIĆ U SKUPŠTINI: Saradnja sa BiH važna, ali fokus je ka drugim susedima

V. K.

03. 10. 2022. u 16:09

LIDER Demosa Miodrag Lekić komentarisao je na današnjem skupštinskom zasedanju da je tema bilateralnih odnosa Crne Gore sa BiH važna, "ali da smo mi naš fokus usmerili ka drugim susedima."

ЛЕКИЋ У СКУПШТИНИ: Сарадња са БиХ важна, али фокус је ка другим суседима

Foto: Printskrin Youtube/ Skupština Crne Gore

-Regionalna politika je itekako važna, a vlade su imale određene rezultate osim nepotrebnog osciliranja sa Srbijom. Jednom je proglašeno da su to najbolji odnosi u poslednjih 20 godina, kako je Duško Marković kazao, a sve vreme gledamo kako se piše da je to najveći protivnik, noćna mora, opasnost i druge neodržive stvari, kazao je Lekić, ocenjujući to kao vrlo neodgovoran odnos.

-Neću to da povezujem sa stanjem ekonomije, kriminala, čak i podeljenosti crnogorskog društva, kazao je Lekić, koji se dotakao i problematike sa Hrvatskom i Prevlake, ukazujući da se ništa ne radi po tom pitanju.

-To se vidi iz javnosti, a podsetimo građane da u tom traumatičnom raspadu Jugoslavije izniče problem Prevlake. Po AVNOJ-evskim granicama ona bi pripala Hrvatskoj. Ako se sporimo, onda neka bude ničije. Data nam je šansa da se diplomatski izborimo za pravedno rešenje jer ipak to nije solucija. Ali je sve bolje nego da se ništa ne radi, istakao je Lekić. -Potenciranje ovog pitanje nije zaoštravanje odnosa sa Hrvatskom jer oni imaju istu problematiku sa Slovenijom, problem koji rešavaju preko suda.

BONUS VIDEO - TITOVA VILA OD 50 MILIONA DOLARA: Pogledajte kako izgleda jedna od najstarijih vila u Njujorku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)