NOVI "ŠAMAR" MILU POSLE BRUKE U SKUPŠTINI: Poziv Đukanoviću da ne tumači ustav kreativno

V. K.

30. 09. 2022. u 16:21

PREDSEDNICA Skupštine Crne Gore Danijela Đurović saopštila je da je parlament te zemlje danas pokazao da funkcioniše.

НОВИ ШАМАР МИЛУ ПОСЛЕ БРУКЕ У СКУПШТИНИ: Позив Ђукановићу да не тумачи устав креативно

Foto: EPA

- Vezano za određena razmišljanja da postoji mogućnost da predsednik Crne Gore Milo Đukanović ukazom raspusti parlament, pozivam predsednika da ne tumači kreativno ustav, poručila je ona na pres konferenciji u Skupštini i dodala da su na kolegijumu imali dogovor u pravcu sazivanja sednice na kojoj bi se birale sudije Ustavnog suda. Očekuje se da odbor utvrdi listu kandidata koja bi se mogla naći na sednici 21. okrobra, dakle pre lokalnih izbora - saopštila je Đurović.

Na pitanje da li će podneti ostavku, odgovorila je da je tačno da je to traženo od nje.

- Ne, neću podneti ostavku jer bi to implicaralo neku krivicu sa moje strane... Sa druge strane, spremna sam da ako bi došlo do situcije da uđemo u postupak da Lekić dobije mandat, apsolutno neću biti prepreka formiranju nove parlamentarne većine -  poručila je Đurović

BONUS VIDEO: MILO PONOVO NAPADA SRBIJU I RUSIJU: Oglasio se posle rekordno kratke sednice Skupštine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)