PRIORITET JE GRADNJA ŠKOLE U IGALU: Ministar prosvete Miomir Vojinović u poseti Herceg Novom

V. V.

21. 09. 2022. u 00:17

IZGRADNjA škole u Igalu projekat je od najvećeg značaja, jedan je od zaključaka sastanka čelnika hercegnovske opštine i ministra prosvete Miomira Vojinovića koji je tokom današnjeg boravka u gradu obišao i Osnovnu školu „Ilija Kišić" i vrtić „Naša radost".

ПРИОРИТЕТ ЈЕ ГРАДЊА ШКОЛЕ У ИГАЛУ: Министар просвете Миомир Војиновић у посети Херцег Новом

Foto Služba za informisanje Opštine Herceg Novi

Sa predstavnicima uprava razgovarao je o izazovima sa kojima se te ustanove suočavaju kao i o mogućnostima da im resorno ministarstvo pomogne u prevazilaženju problema i poboljšanju uslova za rad. Sa hercegnovskim predsednikom Stevanom Katićem, potpredsednikom Mirkom Musturom, sekretarkom za kulturu i obrazovanje Anom Zambelić Pištalo i v. d. sekretara za lokalnu samoupravu Vesnom Samardžić ministar je razgovarao prvo o izgradnji odavno neophodne škole u Igalu. Reč je o projektu koji mora što hitnije biti realizovan jer je od najvećeg značaja za poboljšanje stanja vaspitno-obrazovnog sistema, saopšteno je nakon sastanka.

- Obećao sam da ću koliko na narednoj sednici Vlade videti gde je došlo do zastoja, imajući u vidu ono što je predsednik Katić rekao, a to je značaj izgradnje ove škole i, sa druge strane, nepostojanje bilo kakvih barijera da se u najskorije vreme otpočne sa radom, objasnio je ministar Vojinović. Poručio je i da će Ministarstvo prosvete završiti sve ono što je njihov deo obaveza, te da će, u saradnji sa lokalnom upravom, „kao ozbiljni i odgovorni ljudi ići u susret rešavanju aktuelnih problema i tema" u ovoj oblasti.

Foto Služba za informisanje Opštine Herceg Novi

-Glavni predmet razgovora bila je gradnja škole u Igalu i dokumentacija koja treba da bude završena kada je u pitanju donošenje odluke o opštem interesu za gradnju, potvrdio je i predsednik Katić i naveo da je razgovarano i o nastavku aktivnosti na projektu rekonstrukcije škole u Srbini, za koju je u toku izrada projektne dokumentacije.

Na red je došlo i pitanje rekonstrukcija palate Burovina u kojoj je tri decenije stanovalo Hercegnovsko pozorište, a pre deceniju iseljeno na zahtev Muzičke škole.

- Ta zgrada je odavno zrela za rekonstrukciju. Mi smo u prethodnom periodu pokrenuli inicijativu da se ona da na upravljanje Opštini Herceg Novi, s obzirom na to da je tu nekada boravilo Hercegnovsko pozorište, i da je mi iskoristimo kao buduću instituciju za razvoj kulture u Herceg Novom, jer se ona naslanja na tu priču, obrazložio je predsednik Katić.

On je uz zahvalnost Ministarstvu prosvete na dosadašnjoj dobroj saradnji izrazio uverenje da će brojna pitanja biti rešavana zajedničkim zalaganjem, a na dobrobit građana Herceg Novog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)