DRITANOVA URA UDARILA NA DEMOKRATE I MILA: Đukanović je ovim činom pokazao nedemokratski karakter, samovolju i autokratski manir

V. K.

20. 09. 2022. u 16:30

Iz GP URA je saopšteno da su "Demokrate rušenjem 43. Vlade vratili mehanizam odlučivanja o daljim političkim procesima u državi u ruke Milu Đukanoviću".

ДРИТАНОВА УРА УДАРИЛА НА ДЕМОКРАТЕ И МИЛА: Ђукановић је овим чином показао недемократски карактер, самовољу и аутократски манир

Foto: Jutjub/Skupština Crne Gore

- Ispostavlja se da su Demokrate na ovaj način želeli samo opstrukciju, zaslepljeni patološkom mržnjom prema URI i njenom lideru Dritanu Abazoviću. Podsećanje radi građana - URA je nudila rekonstrukciju 43. Vlade, što su Demokrate odbacile vrativši na taj način mehanizam u ruke Đukanoviću. Uzgred, Demokrate su opstruirale pregovore o novoj vladi izbegavajući da za sedam sastanaka donesemo konkretna rešenja i sa svojim besmislenim zahtevima minirale čitav proces. Nesporna je činjenica i da Miodrag Lekić ima podršku URE za novog mandatara jer je Predsedništvo taj predlog juče potvrdilo na glasanju, ali i donelo odluku da se ne potpisuje bilo kakav dokument do konačnog dogovora i preciziranja svih stvari. Đukanović je ovim činom pokazao nedemokratski karakter, samovolju i autokratski manir, jer Ustavom i zakonima nije predviđeno da se za imenovanje mandatara Vlade potpisi moraju skupiti. Bez potpisa poslanika određeni su gotovo svi mandatari vlada u Crnoj Gori- navode iz URA-e.

Ističu da je u ovom trenutku najvažnija stvar za i dalje aktuelni sastav parlamenta jeste da se postigne konsenzus oko izbora Sudskog saveta i sudija Ustavnog suda kako zbog "EU puta Crne Gore", tako i zbog regularnosti izbornih procesa koji slede.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)