MILOV STRAH OD NOVOG OKUPLJANJA STARE VEĆINE: SNP o Đukanovićem predlogu za skraćenje mandata Skupštini Crne Gore

M. S.

20. 09. 2022. u 18:30

SOCIJALISTIČKA narodna partija Crne Gore je rekla da jedini predlog za mandatara za sastav nove 44. Vlade koji je dobio predsednik Crne Gore Milo Đukanović je predlog koji je, u ime skupštinske većine od 30. avgusta 2020. godine, dostavio Andrija Mandić, sa konkretnim predlogom imena gospodina Miodraga Lekića.

МИЛОВ СТРАХ ОД НОВОГ ОКУПЉАЊА СТАРЕ ВЕЋИНЕ:  СНП о Ђукановићем предлогу за скраћење мандата Скупштини Црне Горе

Foto: SNP

- Predsednik države nema ni ustavne ni zakonske mogućnosti da postupa na osnovu svog utiska, kako navodi u Predlogu za skraćenje mandata Skupštine Crne Gore 27. saziva, već na osnovu ustavnih i zakonskih ovlašćenja koja mu kao predsedniku pripadaju - saopštila je Socijalistička narodna partija Crne Gore koja "obaveštava javnost i ukazuje predsedniku Đukanoviću da je od strane naše partije u pisanoj formi obavešten o razlozima nedolaska na konsultacije o mandataru za sastav 44. Vlade zato što su u tom trenutku bili u toku razgovori o postizanju saglasnosti o mandataru".

Iz SNP mapominju da su nakon postizanja dogovora oko imena mandatara javno saopštili da predlog ima njihovu punu podršku. 

- Prema tome, gospodin Đukanović nema ni ovlašćenja ni mogućnosti da na osnovu svog subjektivnog osećaja i utiska ocenjuje da li neko ima potrebnu skupštinsku većinu ili ne. To je pravo Skupštine Crne Gore, njenih poslanika i to se evidentira i pokazuje na zasedanju prilikom izjašnjavanja. Dakle, gospodin Đukanović ima obavezu da prema Skupštini Crne Gore procesuira jedini predlog za mandatara koji je dobio, a to je gospodin Miodrag Lekić.

SNP CG saopštava da podržava gospodina Miodraga Lekića za mandatara za sastav 44. Vlade Crne Gore, te da ima potpise njihovih poslanika.

- Naša partija nikada nije pogazila svoju reč i tako će i ostati. Predlog predsednika Đukanovića, koji je i predsednik Demokratske partije socijalista, doživljavamo kao očigledan strah od ponovnog okupljanja parlamentarne većine sa izbora od 30. avgusta 2020. godine. Na ovaj način, Đukanović tone u živi pesak i pokušava manipulacijama da ugrozi subjekte koji su doneli krupne odluke protiv kojih je sam bio - kažu iz SNP Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije